Valter Matošević

Nije nam prioritet napasti Premijer ligu, želimo biti stabilan prvoligaš

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Treba se prvo stvoriti šira baza, sustav, kako bismo bili spremni za nešto više. Pritom bismo morali imati vlastiti kadar igrača jer je sve drugo opterećenje za klub - kaže trener rukometaša Mornara-Crikvenice



RIJEKA Crikveničko sportsko proljeće je u znaku rukometa. Rukometašice Murvice se nadaju ostanku u Prvoj ligi i plasmanu u finale Kupa Hrvatske, rukometaši novog kluba Mornara Crikvenice su pak zablistali odmah nakon što su ušli u Prvu ligu – jug po onoj »prvo pa muško«. Momci trenera Valtera Matoševića su okončali prvenstvo na četvrtom mjestu s jednakim brojem bodova kao trećeplasirana Ribola Kaštela i bez ikakve dvojbe su najugodnije iznenađenje netom okončanog prvenstva.


– Smatram da je rezultat bio stvarno odličan, iznad očekivanja s obzirom na to da smo novaci u ligi – kaže trener Crikveničana Valter Matošević, najtrofejnije riječko sportsko ime i odnedavno novi član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza. – U svemu tome je i onaj naš nesretan start kada smo gubili utakmice s golom razlike, no s druge strane je potom sve leglo na svoje mjesto. U drugom dijelu prvenstva je bilo sve na visokoj razini i plasirali smo se visoko, dijelimo treće mjesto s Ribolom Kaštelom.


Kako su se nadali, crikvenički rukometaši su se itekako dobro udali, na početku prvenstva teško je bilo očekivati tako visok plasman.




– Prvenstveni nam je cilj bio da se sredi klub, te da se ostane u ligi. Primarni nam je cilj bio ostanak, to smo osigurali već u prvom dijelu prvenstva. Nismo ni slučajno željeli ući u posljednja dva kola s bodovnim učinkom da tada moramo odlučivati o ostanku.


Trener je zadovoljan kvalitetom i učinkom njegovih igrača te svih ljudi u klubu.


– Ekipa je odlična, a uprava na čelu s predsjednikom Gordanom Božićem radi svoj dio posla. Vjerujem da će kadar ostati isti, eventualno s jednim ili dva pojačanja.


Apetiti rastu nakon ovako dobrih rezultata, ali u crikveničkom klubu nema euforije, s nogama su čvrsto na zemlji, iako se možda negdje može čuti i spominjanje Premijer lige, ulazak u elitu hrvatskog rukometa, gdje je klub bio nekada davno, ali s drugim imenom.


– Nije nam prioritet napasti Premijer ligu. Želimo se spremiti i biti stabilan prvoligaš, a onda kroz dvije, tri godine pokušati ostvariti te neke više ciljeve. Sve što bi bilo prije tog roka bi bilo preskakanje stepenica. Treba se prvo stvoriti šira baza, sustav, kako bismo bili spremni za nešto više. Pritom bismo morali imati vlastiti kadar igrača jer je sve drugo opterećenje za klub.