Osam primorskih nada

Hrvatska karate reprezentacija otputovala na SP u Čileu

Renato Rešetar, Laura Fučik, Leon Pendić, Ema Sgardelli, Aleksandar Kalabić, Laura Lisac i David Milinovich/S. DRECHSLER

Renato Rešetar, Laura Fučik, Leon Pendić, Ema Sgardelli, Aleksandar Kalabić, Laura Lisac i David Milinovich/S. DRECHSLER



RIJEKA Hrvatska karate reprezentacija jučer je otputovala na Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore, juniore i kadete, što u srijedu počinje u Čileu. U reprezentaciji je i osmero predstavnika Primorsko-goranske županije, mlađi seniori Laura Fučik (Delta, do 61 kg) i Renato Rešetar (Zamet, do 84 kg), junior Aleksandar Kalabić (Delta, do 76 kg), te kadeti David Milinovich (Metal Jurdani, do 52 kg), Anton Host (Kastav, do 63 kg), Ema Sgardelli (Zamet, do 54 kg), Laura Lisac (Delta, preko 54 kg) i Leon Pendić (Delta, do 70 kg). Najiskusniji među primorskom osmorkom svakako su mlađi seniori Laura Fučik i Renato Rešetar, koji su u Čile otputovali s različitim ambicijama.


– Nema tu previše kalkulacija, u Čile idem po medalju. Puno sam trenirala, ovoga se puta osjećam spremnom – započela je Laura Fučik, koja je prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima kao juniorka stigla do četvrtfinala.


– Dobro sam odradila kvalifikacijske turnire, iako početak nije bio baš dobar jer sam u lipnju bila na operaciji zbog čega neko vrijeme nisam mogla trenirati. Na kraju sam osvojila tri medalje, u Zagrebu i Čakovcu sam bila druga, a u Rijeci sam osvojila broncu. Tako da sam zadovoljna i puna optimizma krećem na svjetsko prvenstvo – nastavila je karatistica Delte, koja itekako dobro poznaje konkurenciju koja će je dočekati u Čileu.




– Sve se dobro poznajemo iz juniorskih dana, tako da nema nepoznanica kad je konkurencija u pitanju. Najopasnija će svakako biti Francuskinja Gwendoline Philippe, ona je dvije godine starija od mene, a redovito osvaja medalje – zaključila je Laura. Renato Rešetar u Čile je otputovao bez prevelikih ambicija, unatoč činjenici da je na dva kvalifikacijska turnira za svjetsku smotru, u Zagrebu u Čakovcu, osvojio broncu.


– Konkurencija će biti dosta jaka, u mojoj kategoriji će se natjecati 51 karatist i neće biti lako, tako da ne znam što mogu očekivati. U veljači sam bio na Europskom prvenstvu u Danskoj koje nije baš dobro prošlo. Dobro smo radili, odradili smo puno jakih treninga pa ćemo vidjeti gdje će me to odvesti. Sigurno da imam veća očekivanja nego u Danskoj, ali idem korak po korak – rekao je Renato.