Strana prvenstva

Mandžukić s dva gola srušio Napoli, Kramarić zabio u porazu Hoffenheima

Hina

Mario Mandžukić u zagrljaju suigrača/Foto REUTERS

Mario Mandžukić u zagrljaju suigrača/Foto REUTERS

Barcelona odigrala 1:1 protiv Athletic Bilbaoa. Ovo je treća uzastopna utakmica Katalonaca bez pobjede.



TORINO U derbiju 7. kola Serie A Juventus je u Torinu pobijedio Napoli, a dva je gola postigao junak dvoboja Marijo Mandžukić.  Napoli je puno bolje otvorio utakmicu, Callejon je u 2. minuti pogodio vratnicu, a u 10. minuti nakon malonogometne akcije gostiju zabio je Mertens. No, tada se ukazao Mandžukić – u 26. minuti je udarcem glavom zakucao loptu u mrežu nakon dodavanja Ronalda, a u 49. minuti je još jednom bio na pravom mjestu nakon što je Ronaldo pogodio vratnicu. Konačnih 3:1 potvrdio je stoper Bonucci poslije još jedne asistencije Ronalda. Mandžukić je uz ovacije izašao u 84. minuti, dok je Marko Rog ostao na klupi Napolitanaca.


U 6. kolu Bundeslige Kramarićev Hoffenheim je izgubio od Leipziga sa 1:2, a jedini pogodak za domaćine zabio je hrvatski napadač Andrej Kramarić u sudačkoj nadoknadi (90+3) iz penala. Dvostruki strijelac za Leipzig bio je Yussuf Poulsen (53, 73). Bivši veznjak Dinama 19-godišnji Davor Lovren, mlađi brat Dejana Lovrena, dočekao je svoj prvi nastup ove sezone za Fortunu, ušavši u igru u 58. minuti, ali momčad iz Duesseldorfa izgubila je od Nunberga sa 0:3. Borussia Moengladbach je dva puta vodila protiv Wolfsburga, ali je na kraju završilo 2:2, a hrvatski krilni napadač u dresu »vukova« Josip Brekalo ovaj puta je bio samozatajan. Niko Kovač je u petak pretrpio je prvi poraz na klupi Bayerna u njemačkoj Bundesligi, i to u rodnom Berlinu. Od Bavaraca bolja je bila Hertha sa 2:0 . Ovo je druga uzastopna utakmica Bayerna bez pobjede, prvak je u utorak na svom terenu odigrao 1:1 protiv Augsburga. 


Nogometaši Barcelone kiksali su u susretu 7. kola Primere odigravši na Nou Campu samo 1:1 protiv Athletic Bilbaoa. Prvak Barcelona već treću prvenstvenu utakmicu ne znaju za pobjedu, a protiv Baska su se spasili poraza šest minuta prije kraja. Oscar de Marcos je u 41. minuti doveo Athletic u zasluženo vodstvo nakon što je njihov napadač Inaki Williams promašio dvije sjajne prilike. Munir El Haddadi je u 84. minuti izjednačio nakon dodavanja Lea Messija, koji je ušao u igru u 55. minuti. Baski su tako osvojili bod na Nou Campu po prvi puta nakon 2004. godine kada ih je vodio sadašnji trener Katalonaca Ernesto Valverde. Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Barcu.