Atrakcija

NBA ALL STAR LeBron James po treći put MVP, ušao u krug legendi

Hina

Reuters

Reuters



Momčad LeBrona Jamesa svladala je momčad Stephena Curryja sa 148-145 u NBA »All-Star« utakmici odigranoj u Los Angelesu u noći s nedjelje na ponedjeljak, a najkorisniji igrač utakmice bio je upravo LeBron James sa 29 koševa, 10 skokova i 8 asistencija.


Za Jamesa je ovo treći trofej MVP-a na »All-Star« utakmici čime se izjednačio s Oscarom Robertsonom, Michaelom Jordanom i Shaquilleom O’Nealom, dok po jedan više imaju Bob Petit i Kobe Bryant.


»All-Star« utakmica se ove godine po prvi put igrala u novom formatu u kojemu su dvojica izabranih kapetana birala igrače koje žele u svojim momčadima umjesto dosadašnjeg formata u kojemu su igrači s Istoka igrali protiv onih sa Zapada te se pokazalo kako je ovakav format donio i natjecateljski naboj u ekshibicijski susret.DeMar DeRozan je pogodio jedno od dva slobodna bacanja kojima je doveo Stephenovu momčad u vodstvo 145-144 40 sekundi prije kraja. No, zatim je James poentirao ulazom pod obruč za 146-145 vodstvo svoje momčadi. James Harden je promašio tricu, a DeRozan nakon skoka u napadu izgubio loptu ua Stephenovu momčad pa je Russell Westbrook 10 sekundi prije kraja polaganjem doveo LeBronovu momčad do prednosti od 148-145.

U posljednjem napadu Stephenove momčadi James i Durant su čvrstom obranom uspjeli spriječiti Curryja čak i da pokuša šutom za tricu izboriti produžetak.




Uz Jamesa, najbolji u njegovoj momčadi bili su Kevin Durant sa 19, Paul George sa 16 te Andre Drummond i Bradley Beal sa po 14 poena, dok su DeMar DeRozan i Damian Lillard sa po 21 ubačajem bili najefikasniji u Stephenovoj momčadi, Joel Embiid je dodao 19, a Karl-Anthony Towns 17 ubačaja i 10 skokova. Curry je ubacio te 11 poena.