Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Ispis članka: Španjolska operna diva Montserrat Caballe povela publiku u Vangelisov san - Novi List

NoviList.hr

Španjolska operna diva Montserrat Caballe povela publiku u Vangelisov san

Otvorenje ATP turnira u Umagu

24. srpanj 2011 00:19

Napisao: HINA

Tijekom večeri u duetu s Monserrat Caballe nastupio je i hrvatski pjevač Tony Centinski te crnogorska operna pjevačica Biljana Kovač a cijeli glazbeni spektakl pratio je crnogorski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Josea Collada

Foto Goran Šebelić / CROPIX

UMAG Nastupom slavne španjolske operne dive Montserrat Caballe na središnjem terenu ATP centra Stella Maris u Umagu i službeno je otvoreno 22. izdanje teniskog ATP Croatia Open. Ovaj kulturno-zabavni događaj okupio je veliki broj posjetitelja, među kojima su bili i brojni inozemni turisti koji ovih dana borave u Umagu.

Na repertoaru koncerta bile su arije iz opera Julesa Masseneta, Camillea Saint-Saensa i Giacoma Puccinija, potom španjolska i katalonska glazba, ali i modernija Vangelisova skladba "Like a Dream".

Tijekom večeri u duetu s Monserrat Caballe nastupio je i hrvatski pjevač Tony Centinski te crnogorska operna pjevačica Biljana Kovač a cijeli glazbeni spektakl pratio je crnogorski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Josea Collada.

Inače, u svojoj karijeri Montserrat Caballé imala je više od osamdeset opernih uloga, od barokne opere do Verdija, Wagnera, Puccinija i Straussa. Publici je najpoznatija po duetu s pjevačem grupe Queen, Freddiejem Mercuryjem, s kojim je 1992. otpjevala pjesmu "Barcelona", himnu Olimpijskih igara koje su te godine održane u katalonskoj prijestolnici.