Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Ispis članka: Turci tvrde da imaju audio snimku koja potvrđuje da su Saudijci ubili nestalog novinara - Novi List

NoviList.hr

Turci tvrde da imaju audio snimku koja potvrđuje da su Saudijci ubili nestalog novinara

Traje istraga

16. listopad 2018 08:22

Napisao: HINA

Reuters

Tim turske policije koji istražuje nestanak saudijskog novinara Jamala Khashoggia napustio je u utorak, nakon više od devet sati, zgradu saudijskog konzulata u Istanbulu, izjavio je u utorak svjedok za Reuters.

Desetak istražitelja napustilo je konzulat nakon što su završili pretragu rano u utorak, rekao je svjedok.

Turski diplomatski izvor ranije je otkrio da će zajednička tursko-saudijska skupina provesti istragu u konzulatu, posljednjoj poznatoj lokaciji Khashoggija prije nestanka 2. listopada.

Turske vlasti vjeruju da je novinar ubijen u konzulatu, nakon čega mu je tijelo uklonjeno, a objavile su i da imaju audio snimku koja to pokazuje.

Khashoggi je bio kritičar saudijskih vlasti, posebice prijestolonasljednika Mohammada bin Salmana, i pisao je brojne kolumne za američki Washington Post.

Lani je iselio u Sjedinjene Države zbog straha od uhićenja nakon što je kritizirao neke odluke bin Salmana i vojnu intervenciju Rijada u Jemenu.

U konzulat u Istanbulu ušao je da bi izvadio dokument za vjenčanje. U subotu je trebao proslaviti 60. rođendan.

I saudijski tim koji istražuje nestanak novinara Jamala Khashoggia napustio je zgradu saudijskog konzulata u Istanbulu, izjavio je u utorak svjedok za Reuters. 

Desetak turskih policijskih istražitelja i tužitelja već je ranije otišlo nakon više od 9 sati pretrage u konzulatu.

Turski diplomatski izvor ranije je otkrio da će zajednička tursko-saudijska skupina provesti istragu u konzulatu, posljednjoj poznatoj lokaciji Khashoggija prije nestanka 2. listopada.