Teška nesreća

‘Kamion je odjednom skrenuo’: Policija objavila detalje pogibije mladog vojnog policajca

Hina

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL



Policija je u četvrtak objavila detalje nesreće na A1 kod Draganića u kojoj je poginuo vojni policajac (25) dok je stajao na zaustavnoj traci kod vozila HV-a, izvijestivši da je kamion koji ga je udario skrenuo s vozne trake na traku za zaustavljanje, udario u zaustavljeni auto HV-a, u vojnog policajca i u još jedno vozilo HV-a.


Karlovačka Policijska uprava priopćila je da je kamion splitskih registracija vozio 40-godišnjak, koji je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, a s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica, provodi se kriminalističko istraživanje.


Očevid prometne nesreće koja se dogodila jučer oko 14,15 sati na A1 kod Draganića, obavila je policija pod vodstvom Županijskog državnog odvjetništva i u nazočnosti službenika vojne policije.




Utvrđeno je da je teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom, splitskih registracija, upravljao 40-godišnjak, koji je na 27. kilometru autoceste A1 kod Draganića skrenuo s vozne trake na traku za zaustavljanje vozila u nuždi, gdje je udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila Hrvatske vojske, a potom i u 25-godišnjeg pripadnika HV-a koji je stajao uz osobni automobil, navela je PU karlovačka.


Nakon toga udario je u još jedan osobni automobil Hrvatske vojske, koji je zajedno s ostalim vozilima stajao zaustavljen u koloni vozila HV-a, koja je stajala zbog kvara na jednom od vozila iz kolone.


Na mjestu nesreće 25-godišnji pripadnik Vojne policije je smrtno stradao.


Očevidom je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice uz nazočnost policijskih službenika i službenika vojne policije.


Protiv 40-godišnjeg vozača teretnog vozila nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava, a u cilju utvrđivanja ostalih relevantnih činjenica slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, priopćila je PU karlovačka.


Iz Ministarstva obrane jučer su izvijestili da je poginuli pripadnik Vojne policije 25-godišnji Josip Perić. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov u ime MORH-a i osobno uputili su u srijedu sućut obitelji Perić.


Josip Perić rođen je 1994. u Virovitici. Pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama, stoji u priopćenju Ministarstva obrane RH.