Po kratkom postupku

Učiteljica homofobijom odgovorila dječaku koji je izrazio sreću što će ga posvojiti dva oca. Dobila je otkaz

P. N.

FOTO/PxFuel

FOTO/PxFuel

Tri učenice su zamolile učiteljicu da prestane, a kada je ova odbila, otišle su do ravnatelja i prijavile je.



UTAH – učiteljica na zamjeni je dobila otkaz nakon što je učeniku koji je izrazio zahvalnost što će ga usvojiti dva oca, kazala da “nema na čemu biti zahvalan”. Razredu je tada održala predavanje o tome da je homoseksualnost grijeh, prenosi News.


Učiteljica nije imenovana, a radila je u osnovnoj školi “Deerfield” u Cedar Hillsu. Učenike petog razreda je krajem studenog pitala na čemu su ove godine zahvalni, ususret američkom Danu zahvalnosti. Dječak (11) inicijala D.M., kazao je da je sretan jer će ga “napokon usvojiti njegova dva oca”. 


“Zašto bi bio sretan zbog toga?”, pitala je učiteljica. Nakon toga je deset minuta razredu od tridesetoro djecu objašnjava da je “homoseksualnost pogrešna” te da su “dva muškarca koji žive zajdno grijeh”.




Tri učenice su zamolile učiteljicu da prestane, a kada je ova odbila, otišle su do ravnatelja i prijavile je. Na kraju je učiteljica ispraćena iz zgrade.


Dječakov otac, Louis van Amstel, o ovoj je situaciji napravio video koji je pregledan više od dvadeset tisuća puta. 


Kaže da je školska uprava odmah kontaktirala par da im objasni što se dogodilo. Dodaje da njihov sin nije bio previše razgovorljiv jer nije htio da učiteljica upadne u nevolju. Školsko osoblje je otkrilo čitavu priču nakon razgovora s ostalim učenicima. 


Kelly Services, kompanija koja organizira rad učitelja na zamjeni u tom školskom okrugu, dala je i službenu izjavu: “Zabrinuti smo zbog bilo koje prijave neprikladnog ponašanja i shvaćamo ih vrlo ozbiljno. Posao odrađujemo na najvišoj razini integriteta, kvalitete i profesionalnih odlika. Istražujemo ovu situaciju i trenutno nemamo daljnjih komnetara”, prenosi News.


Amstelov video je na Twitteru dobio mnoštvo komentara, od kojih većina osuđuje komentare učiteljice. “Odvratno je što učiteljica odabire predavati o vlastitoj predrasudi prema vašem sinu. Pravo svakog djeteta je da bude voljeno od strane roditelja i njegova zahvala bi se trebala slaviti. Čestitam na nadolazećem posvajanju!”, stoji u komentarima. 


Korisnici društvene mreže su posebno oduševljeni jer su tri djevojčice situaciju odmah prijavile ravnatelju.


“Kada bi se svi ustali poput ovih triju djevojčica, mogli bi završiti s nasiljem”, stoji u jednom od komentara.