Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
vatra zahvatila izbjegličko naselje

U požaru pokraj Brčkog poginuo dvoipolgodišnji dječak

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA
Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2012. u 15:13 2012-08-24T15:13:19+02:00

Za sada se nagađa kako su požar mogle prouzročiti loše elektroinstalacije

SARAJEVO Dječa u dobi od dvije i pol godine smrtno je stradao u požaru koji je u u petak ujutro izbio u izbjegličkom naselju pokraj Brčkog, potvrdila je mjesna policija.

Glasnogovornik policije u tome gradu Halid Emkić izjavio je medijima kako je vatra naglo izbila u jednoj stambenoj zgradi namijenjenoj smještaju izbjeglica, pri čemu su tri stana potpuno uništena.

»Na žalost u požaru je smrtno stradao dječak čije je tijelo nađeno u jednom od stanova«, izjavio je Emkić.

Policija i državni odvjetnik dikstrikta Brčko provode istragu kako bi utvrdili okolnosti pod kojima se dogodila tragedija. Za sada se nagađa kako su požar mogle prouzročiti loše elektroinstalacije. Požari su u petak ponovo zabilježeni diljem BiH, no nema naznaka kako su vatrom ugroženi ljudi ili stambeni objekti.

Vatra i dalje gori u istočnoj Bosni na predjelima u okolici Bratunca i Srebrenice, u Hercegovini na izletišu Ruište kod Mostara, kod Trebinja i Bileće te u okolici Jablaničkog jezera kod Konjica.

Požari su uglavnom na nepristupačnom terenu i zahvatili su nisko raslinje ili šumu. Na gašenju su angažirane vatrogasne postrojbe a djelomice i lokalno stanovništvo, a ograničenu potporu pružaju im helikopteri oružanih snaga BiH i EUFOR-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.