Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 3
Sutra: 13° 13° 3
22. veljače 2020.
U Francuskoj

Mrtav pijan mladi azilant kuhinjskim nožem ranio četiri osobe

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 14. kolovoz 2018. u 22:05 2018-08-14T22:05:40+02:00

Mladi tražitelj azila iz Afganistana čekao je u utorak ispitivanje i odlazak u pritvor pošto je u ponedjeljak navečer u jako alkoholiziranom stanju ranio nožem četiri osobe, jednu teško, u središtu Perigueuxa, na jugozapadu Francuske, doznaje se od više izvora.
Na samom početku istrage »veoma brzo« je isključena mogućnost terorizma, istaknulo je državno odvjetništvo u Perigueuxu, dodajući da 19-godišnji osumnjičenik koji kaže da je u Francusku došao 2016., nema sudskog dosjea. U trenutku počinjenja napada bio je »mrtav pijan« pošto je pio tijekom popodneva i tvrdi da se ničeg ne sjeća.
Sudac istrage treba ga saslušati u utorak navečer. Državno odvjetništvo zatražilo je pritvor do izvođenja na sud u petak.

Mladić koji živi kod rođaka, također tražitelja azila, napao je skupinu djevojaka koje su prolazile ispred njegove kuće, navodi policija.
Kada su ga dvojica prolaznika pokušala smiriti, ušao je u kuću, uzeo kuhinjski nož i njime ih ranio, uglavnom u predjelu glave i vrata.
Zatim je nasrnuo na susjede, dvojicu braće (64 i 68 godina) koje je također izbo nožem, jednog u pluća, a drugog u leđa. Dok se ovaj drugi hrvao s njim umiješao se mladi Kamerunac koji ga je uspio savladati i uzeti mu nož.
Policija je zatim privela napadača ali je morala čekati da se otrijezni kako bi ga mogla saslušati.
Tri žrtve su otpuštene iz bolnice, a četvrta koja je ranjena u rame, treba u utorak navečer ostati na promatranju, dodaje državno odvjetništvo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.