Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
6. prosinca 2019.
Twitter zabranjen u Kini

KORISTILI 'NEPRIJATELJSKI' SMARTPHONE Huawei kaznio zaposlenike zbog tweetanja putem iPhonea

Sjedište tvrtke Huawei / Photo: Wikimedia
Sjedište tvrtke Huawei / Photo: Wikimedia
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2019. u 19:07 2019-01-07T19:07:33+01:00

Za kaznu, dvoje zaposlenika Huaweija je prebačeno na niže radno mjesto i "pogreška" će im se odbiti od plaće

Društvena mreža Twitter je zabranjena u Kini i stoga je potrebno koristiti posebnu privatnu mrežu da bi se istu koristilo. Da bi u ponoć poslali novogodišnju čestitku, zaposlenici kineske tvrtke Huawei koristili su iPhone s karticom pomoću koje se može pristupiti Twitteru.

To je za Huawei ispalo krajnje neugodno. Apple je ogroman konkurent Huaweiju u području smartphona, ali javnost smatra reakciju čelnika pretjeranom.

Za kaznu, dvoje zaposlenika Huaweija je prebačeno na niže radno mjesto i "pogreška" će im se odbiti od plaće. Dvojica će kineskih zaposlenika primiti plaću umanjenu za 5,000 yuana, što je otprilike 728 dolara.

Čitav se incident dogodio u trenutku kada je agencija za društvene medije, Sapient, naišla na probleme vezane uz privatnu mrežu (VPN) na svojim kompjuterima.

Detaljnije informacije o ovom događaju doznajemo preko dopisa koje je nabavio Reuters, prenosi Mashable.  Huawei je originalu čestitku izbrisao s Twittera i objavio novu. Na prvotnoj se vidi da je poslana s iPhonea, a na drugoj pod izvorom stoji Twitter Media Studio. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.