Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
19. siječnja 2020.
Jasna poruka

foto/video DO KRAJA Riječki studenti gromoglasno podržali štrajk učitelja i nastavnika

Foto SZ FFRI
Foto SZ FFRI
Autor:
Objavljeno: 29. studeni 2019. u 13:52 2019-11-29T13:52:00+01:00

Mi, budući učitelji i nastavnici želimo poslati jasnu poruku Vladi i javnosti kako podržavamo štrajk učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, kao i nenastavno osoblje u visokom obrazovanju, čulo se od organizatora

RIJEKA S Kampusa Sveučilišta u Rijeci poručeno je gromoglasno i jednoglasno NE, kojim su okupljeni studenti poručili Vladi RH kako podržavaju štrajk učitelja i nastavnika te njihove zahtjeve za pravednijim plaćama.

Skup podrške je, jedini takav do sada, organiziran od strane Studentskog zbora Filozofskog i Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a održan je danas u podne u predvorju zajedničke zgrade ovih fakulteta na riječkom Kampusu.

''Mi, budući učitelji i nastavnici želimo poslati jasnu poruku Vladi i javnosti kako podržavamo štrajk učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, kao i nenastavno osoblje u visokom obrazovanju'', čulo se od organizatora.

Podršku skupu došli su dati i učitelji i nastavnici iz obližnje Osnovne škole ''Vladmir Gortan'', a jedan od njihovi predstavnika je izjavio: ''Došli smo da vam od srca zahvalimo. Mi smo većinom alumni s ova dva fakulteta i vaša nam podrška i razumijevanje problema puno znači. Uskoro i vas čeka dolazak u škole – samo s druge strane klupa. Budite ponosni na svoje zvanje, kao što smo mi danas!

04

Moglo se vidjeti natpise poput ''Osnovica i koeficijent nisu isto'', ''Do kraja!'', ''Ovoga puta pametniji ne popušta!'' i sl., a skup je zaključen gromoglasnim NE, kao simbolički odgovor na referendumsko pitanje, koje su jučer i danas provodili sindikati među osobama u štrajku.

Izjašnjavalo se o tome treba li prihvatiti ponudu Vlade da umjesto podizanje koeficijenta za 6,11%, podigne etapno osovicu i dodatke. Odgovor je jasan, budući da se članstvo diljem Hrvatske izjasnilo za NE u visokom postotku oko 90%.

05

06

02

01

03

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.