RAVNATELJ KBC-a

Štimac: Čekamo nalaz za radnike, a ako bude potrebno osigurat će se dodatni prostori za karantenu

Portal Novilist.hr

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Taj pacijent je izoliran, a uzorci su poslani u Zagreb i nalaze očekujemo poslijepodne. Radi se prvenstveno o respiratornim simptomima, kašljanju, kihanju, simptomi koji su slični gripi



RIJEKA – Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac iznio je najnovije informacije o radnicima koji se nalaze u Rijeci zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom u Italiji.


– Jedan je imao simptome bolesti od njih devetero.


Imamo četiri kreveta za izolaciju i još 20-tak za pacijente kojima to nije potrebno.





Taj pacijent je izoliran, a uzorci su poslani u Zagreb i nalaze očekujemo poslijepodne. Radi se prvenstveno o respiratornim simptomima, kašljanju, kihanju, simptomi koji su slični gripi. Imali smo i druga tri pacijenta u izolaciji, ali se ispostavilo da su imali gripu i pušteni su kući.


Dakle sada je jedna osoba u izolaciji, a ostalih osam radnika nema nikakvih simptoma. Ako dođe negativni nalaz iz Zagreba poslijepodne bit će odmah otpušteni, kazao je Štimac.


Odgovarajući na pitanje zašto su radnici iz Karlovca smješteni u Rijeci Štimac je kazao kako je konstantno u kontaktu sa Stožerom, kao i da se postupa prema njihovim uputama.


– Klinika je ispražnjena i ovdje su samo oni koji imaju veze s infekcijom, kazao je Štimac.


Na pitanje hoće li postojeći kapacitet biti dovoljan i razmišlja li se o karanteni u okolici Rijeke kazao je:


– Kapacitet ja sada dovoljan, ali smo u kontaktu sa županijom i osigurat će se dodatni prostori ako bude trebalo. Kakva uputstva dobijemo tako ćemo i napraviti, u kontaktu smo stalno sa Stožerom, rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka.