Davna epizoda

Sjećate li se afere otprije 16 godina? Kujundžićev sin upisao medicinu preko liste za “djecu poginulih branitelja”

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Kujundžić mlađi uspio je upasti na fakultet, unatoč činjenici da je u srednjoj školi uglavnom skupljao svojke, a nije briljirao ni na prijemnom ispitu. Na faks je upao preko liste za dijasporu i hrvatske branitelje na kojoj je bodovni prag za upis znatno niži



U jeku svih afera koje se ovih dana vežu za ministra zdravstva Milana Kujundžića, portal Telegram podsjetio je i na još jednu otprije punih 16 godina, kad je njegov sin Hrvoje Mario Kujundžić upisao prvu godinu Medicinskog fakulteta u Rijeci.


Kujundžić mlađi uspio je upasti na fakultet, unatoč činjenici da je u srednjoj školi uglavnom skupljao svojke, a nije briljirao ni na prijemnom ispitu. Na faks je upao preko liste za dijasporu i hrvatske branitelje na kojoj je bodovni prag za upis znatno niži, i ne računaju se ocjene iz srednje škole. Novinari Index-a tada su doznali da je mlađi Kujundžić na tu listu dospio na temelju statusa branitelja svoga oca.


S obzirom na to da je ta lista bila rezervirana za djecu poginulih i nasilno odvedenih ili nestalih hrvatskih branitelja i djecu vojnih invalida sa 100% oštećenjem organizma, novinari Indexa su od Milana Kujundžića, tada pomoćnika ministra zdravstva, pokušali doznati u kojoj se on kategoriji nalazi.




Kujundžić je o tome odbio razgovarati, njihovo pitanje je nazvao deplasiranim i završio razgovor. Idućeg dana tadašnji dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci objavio je da će mlađi Kujundžić biti ispisan s fakulteta zbog toga što dokumentacija koju je predao nije bila potpuna i nije odgovarala natječaju, podsjeća Telegram.