Policija između dvije skupine

SKUP U SRBU Mesić: ‘Istinu se ne može pobijediti’; Pusić: ‘Vlast pomaže NDH nostalgičare’

P. N.

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Između dvije grupe stoji kordon interventne policije, a kontraprosvjednici, među kojima se nalazi i notorni Dražen Keleminec, nose transparente s natpisima "Krvavi Srb" i "Tko ne voli Hrvatsku, neka ide iz nje"



Narodni zbor upriličen danas u Srbu povodom Dana ustanka u Hrvatskoj, koje organiziraju Srpsko narodno vijeće i Općina Gračac, protekao je uz kontraprosvjed skupine desničara.


Između dvije grupe stoji kordon interventne policije, a kontraprosvjednici, među kojima se nalazi i notorni Dražen Keleminec, nose transparente s natpisima “Krvavi Srb” i “Tko ne voli Hrvatsku, neka ide iz nje”, “Srbi antifašisti su pravi fašisti”. Istaknute su i zastave HOS-a uz pozdrav “Za dom spremni”.


“Drago mi je da sam ponovno ovdje s vama da obilježimo značajnu obljetnicu , jednu od najznačajnijih u našoj povijesti. Bijedni pokušaji pojedinih grupica pokušavaju omesti ovaj skup zbog čega smo pod snažnim policijskim nadzorom. Istinu se može neko vrijeme potiskivati, ali je se ne može pobijediti”, prenosi N1 riječi bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.




Na današnju proslavu bili su pozvani i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. No nitko od njih nije došao.


“Nedopustivo je da premijer osniva stručnu komisiju i traži njeno mišljenje što napraviti s pločom u Jasenovcu na kojoj je ustaški pozdrav “Za dom spremni”.


Nedopustivo je da stranka koja je dobila relativanu većinu na parlamentarnim izborima i stranka koja je dobila relativnu većinu na lokalnim izborima u Zagrebu aktivno pomaže NDH nostalgičare u njihovim nastojanjima da zatru simbole narodnooslobodilačke borbe i, među ostalim, i promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu”, kazao je Pusić.


Posljednji je u Srbu govorio Milorad Pupovac.


“Hvala vam što ste došli da pokažete da štujete iste vrijednosti koje su štovali i ustanici. Od njih nećemo nikada odustati. Ustanak je nastao zbog strašnih zločina. Je li u ustanku bilo grešeka? Jeste. Jesu li ubijani ljudi u aktu osvete? Jesu.”, kazao je Pupovac.