Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
13. studenoga 2019.
Dugotrajne unutarstranačke konzultacije

HDZ se konačno oglasio o dodjeli Medalje Grada Zagreba Budimiru Lončaru

HDZ se konačno oglasio o dodjeli Medalje Grada Zagreba Budimiru Lončaru
HDZ se konačno oglasio o dodjeli Medalje Grada Zagreba Budimiru Lončaru
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2019. u 19:47 2019-02-13T19:47:00+01:00

Nakon dugotrajnih unutarstranačkih konzultacija HDZ se konačno danas popodne oglasio o namjeri gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da se zadnjem ministru vanjskih poslova SFRJ dodjeli Medalja Grada.

- Gradska organizacija HDZ-a Zagreb niti je imala, niti ima, niti bi ikad mogla imati veze s odlukom o dodjeli Medalje Grada Zagreba Budimiru Lončaru  - koju je gradonačelnik Milan Bandić, sukladno ovlastima prema Statutu Grada Zagreba , donio svojom voljom i političkom procjenom, te bez ikakvih najava. O djelovanju Budimir Lončara još se 27. rujna 1991. očitovao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman putem izjave Vlade. Tim se riječima nema ni danas što dodati ni oduzeti - Budimir Lončar kontinuirano zastupa politiku izjednačavanja agresora Srbije i JNA s jedne i napadnutu Republike Hrvatske s druge strane. (...) Lončar je propustio izraziti lojalnost Republici Hrvatskoj, čime se stavio na stranu protivnika mirnog demokratskog i pravednog rješenja jugoslavenske političke krize. HDZ je jasno i nepokolebljivo privržen ostavštini doktora Franje Tuđmana - koji je nedavno na ponos svih nas napokon dobio zasluženi spomenik u Gradu Zagrebu, piše u priopćenju HDZ-a Grada Zagreba. 

Odluka o dodjeli Medalje Lončaru objavljena je ovog ponedjeljka u službenom glasnik Grada Zagreba, a da je Bandić namjerava dati poznato je još od 25 siječnja ove godine. Medalja se daje za »izuzetna postignuća i značajan doprinos međunarodnoj suradnji Republike Hrvatske i ostalih zemalja članica EU-a«. Slijedi još formalno uručenje tog priznanja nekadašnjem jugoslavenskom ministru vanjskih poslova. Dosad su protiv davanja ovakve počasti čovjeku kojeg se u Hrvatskoj smatra odgovornim za nepravedan embargo Ujedinjenih naroda na uvoz oružja iz rujna 1991. prosvjedovale neke braniteljske udruge i umirovljeni generali HV-a, ali nitko iz HDZ-a nije o tome do danas ništa rekao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.