Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
Uhićen 64-godišnjak

U Zagrebu uhvaćen krivotvoritelj koji je na običnom papiru tiskao novac

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 22. rujan 2015. u 12:18 2015-09-22T12:18:27+02:00

Osumnjičeni je uz pomoć računalne opreme na običnom papiru tiskao neutvrđenu, veću količinu novčanica u apoenima od 20 i 200 kuna te apoenima od po 50 konvertibilnih maraka, izvijestila je zagrebačka policija

ZAGREB Zbog krivotvorenja novca zagrebačka policija uhitila je 64-godišnjeg muškarca kojeg tereti da je na običnom papiru tiskao veću količinu novčanica u kunama i konvertibilnim markama koje je zatim stavljao u optjecaj.

Osumnjičeni je uz pomoć računalne opreme na običnom papiru tiskao neutvrđenu, veću količinu novčanica u apoenima od 20 i 200 kuna te apoenima od po 50 konvertibilnih maraka, izvijestila je zagrebačka policija.

U pretrazi osumnjičenikova doma i drugih prostorija policija je pronašla opremu za izradu lažnog novca, pet krivotvorenih novčanica u apoenima od 20 kuna, dvadeset i dvije krivotvorene novčanice u apoenima od 200 kuna i raznu dokumentaciju.
Zasad nije poznato koliko je muškarac uspio staviti novčanica u optjecaj.

Njegovo uhićenje nije povezano s akcijom koju od utorka ujutro protiv krivotvoritelja dokumenata, isprava, putovnica i policijskih iskaznica provode pravosudna i policijska tijela Bosne i Hercegovine u suradnji s hrvatskim Uskokom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.