Prijavljen za 22 kaznena djela

Pronađen muškarac koji je ukrao 16 mopeda u Rijeci i Opatiji

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Zbog sumnje u počinjenje 22  kaznena djela, hrvatski državljanin je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku



Policijski službenici I i II policijske postaje Rijeka u suradnji s Policijskom postajom Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje 22 kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta.


 Sumnjiči se da je tijekom ove godine u 16 navrata na području  Opatije i Rijeke otuđio mopede hrvatskih državljana te ih neovlašteno koristio, priopćila je PU primorsko-goranska.

U tri slučaja počinio je tešku krađu provaljivanjem, od čega je u dva slučaja provalio u osobna vozila, u dva slučaja počinio je i kaznena djela krađe mopeda dok je u Rijeci tijekom mjeseca rujna počinio i kazneno djelo razbojništva.


Procjenjuje se da je ovim kaznenim djelima 20 hrvatskih građana materijalno oštećeno za najmanje 60 000 kuna.


 Nakon završetka istraživanja, zbog sumnje u počinjenje 16  kaznenih djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, tri kaznena djela teška krađa, dva kaznena djela krađe te jedno kazneno djelo razbojništva, hrvatski državljanin je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.