Vandali

Kakvo divljaštvo: Spalili kombi malih sportaša iz Vodica. “Djeca su uplakana i prestrašena”

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

Ne mogu vjerovati da se ovakvo što može dogoditi u glavnom gradu naše države za koju su se borili naši očevi, za koju je poginuo moj stric Mihovil, ispričao je Tomislav Ivas Mede



U noći sa subote na nedjelju oko 4:30 sati na parkiralištu ispred Hostela Arena u Novom Zagrebu u potpunosti je izgorjelo kombi vozilo šibenskih registracija u vlasništvu Malonogometnog kluba ‘Heroji 2007’ iz Vodica, dok je nagorio i djelomično je oštećen minibus šibenskih registracija u vlasništvu poduzeća Gradski parking iz Vodica.


U ova dva vozila u subotu je doputovalo petnaestak dječaka i djevojčica, u pratnji nekoliko roditelja, članova Kickboxing kluba “Hrvatski branitelj dragovoljac” iz Vodica. Sudjelovali su na međunarodnom turniru u kickboxingu. Policijski očevid još uvijek traje, a Jutarnji dozanje da su požari na oba vozila u isto vrijeme podmetnuti.


Moguće je da su zasad nepoznatim huliganima zasmetale šibenske registracije, odnosno vozila iz Dalmacije, pa nije isključeno da se ovaj kriminalni čin može gledati i u kontekstu današnjeg nogometnog derbija između Dinama i Hajduka u Maksimiru.





– Još nismo došli sebi, očajni smo, a djeca su nam uplakana i prestrašena. Ne mogu vjerovati da se ovakvo što može dogoditi u glavnom gradu naše države za koju su se borili naši očevi, za koju je poginuo moj stric Mihovil.


Od dvjestotinjak vozila parkiranih ispred Hostela Arena, zapaljena su jedino dva naša vozila i to ne može biti slučajno. Požari su nam podmetnuti jer smo došli iz Dalmacije, ogorčeno je za Jutarnji ispričao 40-godišnji Tomislav Ivas Mede iz Vodica, koji je vozio kombi i koji je bio u pratnji svog djeteta.



– Kombi smo unajmili od našeg vodičkog malonogometnog kluba ‘Heroji 2007’, jer smo naš klupski kombi ustupili vodičkoj udruzi ‘Daj pet od srca’ čiji su čelnici jučer odnijeli prikupljenu humanitarnu pomoć u Vukovar. Sva sreća da vatra nije teže oštetila minibus Gradskog parkinga, spasio ga je jedan vozač iz drugog autobusa koji je primijetio vatru i ugasio ga vatrogasnim aparatom.


Ne znamo još ni kako ćemo se vratiti u Vodice, minibus je u voznom stanju, ali ne možemo svi u njega stati, pa, evo, stalno zovem mobitelom i tražim pomoć za prijevoz i povratak u Vodice, kazao  je Tomislav Ivas.