Ispovijest prijateljice Smiljane Srnec: ‘Jasminu je prekrižila, govorila je da je jedinica’

Portal Novilist.hr

Photo Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Photo Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL



Hrvatsku javnost u veljači 2019. šokiralo je otkriće tijela nestale Jasmine Dominić u škrinji u obiteljskoj kući u malom međimurskom mjestu Palovcu. Pretpostavlja se da se tijelo u škrinji nalazilo od 2000. godine, otkad se nesretnoj Jasmini gubi svaki trag.


Za Jasminino ubojstvo osumnjičena je njena sestra Smiljana Srnec, u čijoj se kući škrinja nalazila. U međuvremenu, mještane, prijatelje i poznanike Srnecovih bode u oči to što je Smiljana Srnec, unazad deset godina, koliko je poznaju, nekima govorila da je ‘kći jedinica’. Samo mjesec dana prije stravičnog otkrića škrinje, sestra Smiljana otvorila je dušu dobrim prijateljima, piše Jutarnji list.


– Našle smo se na kavi početkom godine dok su nam kćerkice bile na nogometnom treningu. Smiljana je plakala kao kišna godina rekavši da je mama Kata, koja je pred umirovljenjem i koja se vraća iz Njemačke u Palovec, maltretira i tjera na ulicu. Sve je navodno kulminiralo oko Božića kad im je došla u posjetu ili kad ju je zvala, ne sjećam se točno. Zbog toga je Smilja bila neutješna jer njezina mama navodno zeta ne podnosi. Suosjećala sam zbog te situacije s njom. Da je u pitanju svekrva s kojom se ne slaže, još bih mogla razumjeti, ali majka… Pa sam Smilju instinktivno pitala je li kćer jedinka?




Znate što mi je rekla? ‘Da, jesam. Jedinka sam.’ Kad je isplivala u javnost užasna priča o škrinji, doznali smo da je imala sestru koju je očito prekrižila iz nekog razloga. No, mrtve se ne briše. I oni se broje, o njima se govori u perfektu, s poštovanjem, priča za Jutarnji list jedna od prijateljica uhićene Smiljane Srnec.


Ni sama više ne zna u što da vjeruje od svega što joj je ikad, tijekom njihova poznanstva, Srnec ispričala. Kuću u kojoj je nađena škrinja, inače, nije doživljavala štićenom utvrdom. Nas prijatelje je zvala na kavu, a na škrinju nitko nije obraćao nikad pažnju, zaključuje poznanica osumnjičene.