Serie A

Čak sedam igrača Sampdorije zaraženo koronavirusom: ‘Čuvao sam se, ali nisam ga uspio izbjeći’

Hina

Reuters

Reuters

»Osjećam se dobro. Unatoč poduzimanju odgovarajućih mjera opreza, nisam uspio izbjeći ovaj virus. Zbog toga vas molim da budete odgovorni i ostanite kod kuće kad god je to moguće,« poručio je 27-godišnji branič



Poljski branič Bartosz Bereszynski (27) sedmi je igrač talijanskog nogometnog prvoligaša Sampdorije koji je zaražen koronavirusom.


»Nažalost, pozitivan sam na COVID-19«, napisao je na društvenim mrežama poljski internacionalac.


»Osjećam se dobro. Unatoč poduzimanju odgovarajućih mjera opreza, nisam uspio izbjeći ovaj virus. Zbog toga vas molim da budete odgovorni i ostanite kod kuće kad god je to moguće,« poručio je 27-godišnji branič.




Manolo Gabbiadini bio je prvi igrač Sampdorije koji je bio pozitivan, a brzo su ga slijedili suigrači Gambijac Omar Colley, Šveđanin Albin Ekdal, Norvežanin Morten Thorsby i Talijani Antonino La Gumina i Fabio Depaoli.


»Sampdoria je odmah poduzela sve procedure predviđene u ovakvim slučajevima: sve klupske prostorije su zatvorene, momčad, vodstvo i zaposlenici koji su bili u doticaju sa zaraženima nalaze se u dobrovoljnoj kućnoj izolaciji«, objavio je đenovski klub.


Talijanski nogometni prvoligaš Fiorentina je objavio kako su trojica njegovih igrača zaražena koronavirusom. Nakon što je u petak navečer objavljeno kako je srpski napadač Dušan Vlahović zaražen koronavirusom, u subotu su pozitivni testovi potvrđeni i kod kapetana Germana Pezzelle te napadača Patricka Cutronea.


Prvi slučaj koronavirusa u Serie A zabilježen je kod braniča Juventusa Danielea Ruganija.