Sudar majstora s mora

JADRANSKI DERBI Ovo je sastav u kojem bi danas mogla istrčati Rijeka. I uopće ne djeluje loše

Denis Frančišković

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA Na Rujevici ništa novo. Posebno kad su u pitanju ozljede koje su u posljednje vrijeme poput »tsunamija« uzdrmale i prorijedile riječku momčad. Pomalo nezamislivo, ali uoči današnjeg 138. Jadranskog derbija van stroja je čak osam igrača, dok je deveti upitan! Zaigrati sigurno neće Heber, Čolak, Raspopović, Capan, Punčec i Tomečak, Vuk i Pavelić su izgubljeni do kraja sezone, dok je kapetan Gorgon virozan. Rijeka to ne pamti!


I pravo je pitanje koji će sastav Igor Bišćan suprostaviti osokoljenim »hajdukovcima«.


Onako najizglednije, »bijeli« bi mogli zaigrati u uobičajenom sustavu pri čemu je Sluga na vratima, Kvržić i Mamić na bekovskim pozicijama, Župarić i Escoval na mjestu središnjih stopera, Pavičić i Lončar kao zadnji vezni igrači, Acosty i Gorgon na krilima, Halilović na mjestu polušpice i Puljić u vršku napada. I unatoč svemu to opet ne izgleda tako loše. Naprotiv, momčad je to koja bi se itekako kvalitetno trebala suprostaviti Splićanima.




No, druga je stvar uigranosti i to što »bijeli« u ovakvom šarenom sastavu nisu dosad istrčali.


Hajdukov trener nema toliko problema s izostancima – van stroja su zbog ozljeda Ivanovski, Bašić i Beširević, dok je iz kombinacije za susret ispao mladi Delić. U kadru je ponovno kapetan Josip Juranović, koji se vraća nakon ozljede, ali je teško očekivati da će dobiti mjesto u prvih 11. Pogotovo, obzirom na sasvim solidnu formu Frana Tudora.


Hajduk je u ovom trenutku na šestom mjestu sa 29 bodova, a Rijeka na trećem sa 37. Utakmicu sudi Fran Jović iz Zagreba, a očekuje se da bi stadion mogao biti pun.


Očekivani sastavi;


RIJEKA: Sluga, Kvržić, Župarić, Escoval, Mamić, Pavičić, Lončar, Acosty, Halilović, Gorgon, Puljić.


HAJDUK: Posavec, Tudor, Ismajli, Lopez, Bradarić, Palaversa, Kalik, Nejašmić, Caktaš, Jairo, Tahiraj.