Ozlijedila se na odmoru na Silbi

Lucija Šerbedžija operirana u Lovranu nakon što je slomila kuk

Barbara Čalušić

Prema riječima doc. dr. Veljka Šantića koji je predvodio dvostanu operaciju, pacijentica se dobro osjeća i već sutra bi trebala ustati iz kreveta, a prekosutra se očekuje prelazak na hodanje uz pomoć štaka



LOVRAN – Poznata hrvatska glumica i kći Rade Šerbedžije, Lucija Šerbedžija, operirana je danas u Klinici za ortopediju u Lovranu u koju je zaprimljena u nedjelju zbog prijeloma kuka.


Kako doznajemo, Lucija Šerbedžija slomila je kuk u nedjelju tijekom jogginga na Silbi gdje je boravila na odmoru. Prijelom joj je ustanovljen u zadarskoj bolnici odakle je prevezena u lovransku bolnicu.


Prema riječima doc. dr. Veljka Šantića koji je predvodio dvostanu operaciju, pacijentica se dobro osjeća i već sutra bi trebala ustati iz kreveta, a prekosutra se očekuje prelazak na hodanje uz pomoć štaka.




Pacijentica je zadobila prijelom lijevog kuka, a nakon što je primarno obrađena u zadarskoj bolnici dogovoreno je njezino premještanje u našu bolnicu. Ono što je u ovom zahvatu važno za naglasiti jest da je pacijentica opreirana suvremenom tehnikom, tzv. AO-metodom koja omogućava pacijentu da odmah nakon operacije započne s razgibavanjem kuka, istaknuo je doc. dr. Šantić.


Uz njega, operacijski tim činio je još ortoped doc. dr. Dalen Legović i specijalizant ortopedije dr. Jevgenij Conar, zatim anesteziolog dr. Krešimir Bukal te instrumentarka Suzana Diminić i anesteziološka tehničarka Doris Franković – Valentin.


Liječnici procjenjuju da će oporavak glumice trajati tri mjeseca nakon čega se očekuje potpuno odbacivanje štaka. Pritom, zarastanje samog kuka traje oko četiri tjedna dok su preostala dva mjeseca potrebna potrebna kuku da se prilagodi na opterećenje hoda.