Deset godina uzaludnog truda

Rijeka ostala bez Carnival Partyja

Ivana Kocijan

Zbog otežanih uvjeta rada u šatoru i želja publike, organizatori su CP željeli vratiti na kultni Koblerov trg, no Grad je odbio zbog pritužbi stanara te  mogućnosti proboja izvorskih voda i poledice



RIJEKA Petnaest riječkih i regionalnih DJ-a, producenata i videoumjetnika koji su prvog vikenda u ožujku trebali sudjelovati u jedanaestom Carnival Partyju, neće nastupiti pred riječkom publikom jer –  CP-a ove godine neće biti.


Besplatnom glazbenom festivalu, koji je proteklih deset godina uspješno spajao karnevalsku tradiciju i urbane, tehnološke i audiovizualne trendove i bio jednim od zaštitnih znakova Riječkog karnevala u kojem su uživale tisuće posjetitelja, ove je godine  presudila nemogućnost pronalaska adekvatnog mjesta održavanja. 



Iako je festival na Koblerovom uspješno živio tri godine za redom te,  unatoč najavama da bi se tamo mogao održati i ove godine, organizatori od Grada Rijeke nisu dobili dopuštenje 





Deveti i deseti CP, podsjetimo, održani su u šatoru na Gatu Karoline  Riječke, no zbog nezadovoljstva otežanim uvjetima rada u takvom prostoru, organizatori su, među ostalim i zbog želja publike, Carnival Party  odlučili vratiti »pod otvoreno nebo«.


Omiljena lokacija


– Istražili smo mogućnosti ponovnog održavanja festivala na Koblerovom trgu, kultne i kod Riječana najomiljenije CP lokacije, i ustanovili  da je organizacija CP11 tamo vrlo realna i izvediva. Jedini su problem  bili radovi na rubnom dijelu trga, ali smo u razgovoru s menadžmentom investitora dobili potvrdu da festival neće predstavljati nikakav  problem, čak nam je ponuđena pomoć pri realizaciji, u ime organizacijskog tima Carnival Partyja otkrio je Željko Vuković.


Iako je festival na Koblerovom uspješno živio tri godine za redom te,  unatoč najavama da bi se tamo mogao održati i ove godine, organizatori od Grada Rijeke nisu dobili dopuštenje da ga ove godine vrate na  većini CP-ovaca omiljenu lokaciju.


Krepat ma ne molat!


– Smatrali smo da je u interesu grada da se ponovo na jedan dan u  godini odobri održavanje CP-a na Koblerovom trgu, i to skraćeno, do 3  ujutro, za što smo od Grada dobili početne informacije da ne bi trebalo  biti problema.


Također, s obzirom da nam je dano do znanja da se  Grad Rijeka i TZ Rijeka nalaze u prilično teškoj financijskoj situaciji,  bez pogovora smo se prihvatili realizacije projekta bez ikakvih gradskih  sredstava te uspjeli napraviti realan krizni plan da održimo CP11, vrativši se počecima našeg djelovanja, uvijek pod istim motom »Krepat ma  ne molat!« – objasnio je Vuković.  U Gradu kao razloge  zbog kojih se festival ne može održati na Koblerovom trgu, među ostalima, navode pritužbu stanarke iz 2005. godine te mogućnost proboja izvorskih voda na trg i poledice u slučaju tempereture ispod nule.

Optimalna lokacija


Kao alternativne lokacije predloženi su im Stereo klubb i Palach koje,  s obzirom da CP prosječno posjeti više od pet tisuća ljudi, organizatori  ne smatraju adekvatnom zamjenom.


– Mi, naravno, poštujemo odluku gradskih institucija i uvažit ćemo  nedavno zaprimljene razloge nemogućnosti održavanja CP11 na Koblerovom trgu. Nakon prošlogodišnjih iskustava i opravdane želje naših  fanova za vraćanjem u otvorene prostore, odlučili smo da ga nećemo  organizirati u šatoru.


Žao nam je što ove godine nećemo relizirati CP,  ali trenutno ne vidimo drugu izglednu opciju i nadamo se da ćemo u  idućoj godini napokon uspjeti pronaći optimalnu lokaciju za Carnival  Party, zaključio je Vuković.