Prostori dobivaju najmoprimce

“Punjenje” Kampusa – vlasnik Capitana otvara studentski kafić na Trsatu

Ivor Balen

Jure Grubišić do zakupa prostora u zgradi Filozofskog došao je kupovinom tvrtke Nutrio koja je pobijedila na natječaju Sveučilišta 



Ugovor je potpisan na dvije godine sa zakupninom od 2.090 eura



Kupovinom Nutrija Grubišić je preuzeo uvjete koji su dogovoreni sa Sveučilištem u Rijeci. Vlasnik Capitana će tako plaćati zakupninu u iznosu od 6,2 eura po kvadratu. Budući da površina prostora, veći dio kojega zauzima terasa, iznosi 337,2 kvadrata, mjesečni zakup Grubišića će koštati 2.090 eura.


Ugovor je potpisan na dvije godine. Uz Nutrio, u natječaju su sudjelovale tvrtke MA-VAL, Projekt zapad, Blato 1902. i Z.U.R.K, a pobjednik natječaja izabran je prije svega zbog financijski najizdašnije ponude. Nutrio inače upravlja sandwich-shopom u blizini Sušačke gimnazije. 


Restoran »Index 2«


Kafić u sklopu Filozofskog fakulteta jedan je od triju komercijalnih objekata koji će se uskoro otvoriti na Trsatu.


Druga dva su kafić i slastičarnica u sklopu objekta prehrane, u kojem će najveće mjesto zauzeti studentska menza, svojevrsni »Index 2«, kojim će upravljati Studentski centar i koji bi, prema posljednjim najavama, vrata trebao otvoriti 2. svibnja. Prema riječima Tončija Mikca, prodekana za poslovne i integracijske procese, natječaj za kafić i slastičarnicu trebao bi biti raspisan za 15-ak dana. 


Filozofski fakultet – vlasnik kafića najavio otvaranje za mjesec dana





– U kasnijoj fazi kafići bi se trebali otvoriti i u zgradama Građevinskog fakulteta, odnosno Sveučilišnih odjela. Vjerujem da će svi imati posla jer bi u perspektivi na Trsatu trebalo cirkulirati oko 10.000 ljudi, što studenata, što profesora i ostalog osoblja.


Trenutačno u kampusu cirkulira oko 3.500 studenata i 500 profesora i ostalog osoblja – rekao je Mikac, najavivši da bi nakon isteka zakupa, koji će se potpisivati na dvije ili tri godine, sveučilište moglo preuzeti i kafiće i slastičarnice koji se sada nude privatnim ugostiteljima.