Budi moja voda

Za vodu u galonima Vlada daje 720.000 kuna, voda iz pipe stajala bi ih 6.350 kuna

Nataša Božić

Za Vladu i ministarstva se nabavlja 30.000 komada vode u pakiranju od 18,9 litara po cijeni od 24 kune po komadu. Ista količina vode, jedan galon, iz slavine u Zagrebu stoji 21 lipu...



U Vladi štedimo i na vodi, pohvalila se premijerka Jadranka Kosor na okruglom stolu o uštedama koje donosi objedinjena javna nabava, ističući kako nedavno nije odobrila da se za Vladu i ministarstva nabavlja voda sa okusima marelice ili borovnice.


– Izvjestili su me kako ima zahtjeva da se nabavi i voda s dodatnim okusima marelice i borovnice ali rekla sam: Ne! Voda je voda i kada naručujemo vodu onda neka bude voda a svatko tko ima potrebe za dodatnim okusima neka si naručuje sam – odlučno je poručila premijerka.


No jednostavna računica pokazuje da je i takva “obična” voda koju piju u vladi i ministarstvima čak 113 puta skuplja od one, zdravstveno savršeno ispravne, koju mogu dobiti iz – slavine.




Za Vladu i ministarstva, primjerice, upravo se nabavlja 30.000 komada vode u pakiranju od 18,9 litara po cijeni od 24 kune po komadu. Ista količina vode, jedan galon, kako se kolokvijalno nazivaju bačvice s vodom, iz slavine u Zagrebu stoji 21 lipu…


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista u utorak, 8. veljače, 2011.