HDZ uoči skupa u Zagrebu

Hebrang: “Fejsbukovci” su anarhistički prosvjednici

Siniša Pavić

Obojica  su naglasili kako je ulazak u EU itekako kompatibilan sa obranom dostojanstva i digniteta branitelja i Domovinskog rata



ZAGREB - Uoči braniteljskog prosvjeda na Trgu bana Jelačića tiskovnu konferenciju održali su Andrija Hebrang i Gordan Jandroković iz HDZ-a. Obojica su se osvrnula na aktualne prosvjede izrazivši pri tome znantno više razumijevanja za onaj braniteljski, nego za prosvjede tzv. facebook grupe.


 - Branitelji su ovozemaljska hrvatska svetinja, i naš je prvi zadatak čuvati njihovo dostojanstvo, istaknuo je Hebrang. - Emocije u slučaju Purda su razumljive, smatra Hebrang.



Jandroković je kazao kako je prema onom što je uradilo hrvatsko pravosuđe jasno da je Purda nevin i da je prvenstvena zadaća vratiti ga u Hrvatsku





Jandroković je kazao kako je prema onom što je uradilo hrvatsko pravosuđe jasno da je Purda nevin i da je prvenstvena zadaća vratiti ga u Hrvatsku. Hebrang je pri tome pozvao i druge da pomognu u rješavanju ovog slučaja, prije svega prozvavši predsjednika države Ivu Josipovića. 


Pri tom su obojica naglasili kako je ulazak u EU itekako kompatibilan sa obranom dostojanstva i digniteta branitelja i Domovinskog rata.


– Ulazak u EU je točka na »i pobjede u ratu, kazao je Jandroković. 


Što se tiče  prosvjeda fejsbukovaca i nezadovoljnika zbog gospodarske situacije u zemlji, i Hebrang i Jandroković su istaknuli da je jedno anarhija, a drugo demokracija i nasilje.


Jandroković je naglasio da nasilni prosvjedi ne samo da ugrožavaju ulazak Hrvatske u EU, već i turističku sezonu za koju postoje svi izgledi da bi mogla biti bolja od ijedne ranije.