"Zaustavite Facebook"

HRT zabranio Facebook i Twitter svojim zaposlenicima

Siniša Pavić

 Zanimljivo je pri tom kako su, saznajemo neslužbeno, ponajviše konsternirani novinari, dok je urednički kadar umalo pa pokrenuo palac gore



Odlukom čelništva, i to onog privremenog, novinari HRT-a vraćeni su negdje oko 14 sati u srednji vijek! Sili koja bi po definicija trebala biti sedma, zabranjeno je komuniciranje preko društvenih mreža. Zabranjeni su facebook, twiter, linkeldn, baš kao i odlazak na internetske stranice smokvica, iskrica, ptičica.gorila, a slaže se i duži spisak neželjenih web igrica.


A da se valjda ovaj pokušaj očite cenzure ne bi činio zaposlenicima posve strašan, najavljeno je kako će onima koji dokažu da često rade i  koriste se facebookom i twiterom pristup ipak biti omogućen. Kada? Ne zna se! Do tada na Prisavlju caruje konsternacija.


Zanimljivo je pri tom kako su, saznajemo neslužbeno, ponajviše konsternirani novinari, dok je urednički kadar umalo pa pokrenuo palac gore. Je li pak u pitanju tek želja da se spriječi nečije pretjerano korištenje iskrice, ili pak želja da se pokuša lakše iskontriolirati one koji preko facebooka otvoreno progovaraju o svemu pa i stanju na Prisavlju, nepoznanica. Pojašnjenja s vrha Prisavske zgrade tek se piše.




Tijekom dana zaposlenicima HRT-a pristup navedenim stranicama čas je moguć, čas ga nema. Moglo bi se kazati da vlada kaotično stanje, no iz Uprave državne dalekovidnice je i službeno priopćeno da su socijalne mreže i igrajući portali do daljnjeg zabranjeni, odnosno blokirani.