Branit će se sa slobode

Željka Marković na prijedlog USKOK-a izašla iz pritvora

Šarlota Brnčić

Kako je Željka Marković bila u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a oni su svi saslušani, USKOK je zatražio, a istražni sudac odobrio, njezin izlazak na slobodu



Razlog je bio taj što su u USKOK-u u međuvremenu, u odnosu na Marković, saslušani sve svjedoci. Kako je istražni zatvor bio određen zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke, prestali su postojati razlozi da se Marković i dalje nalazi u Via Romi, pa je istražni sudac uvažio USKOK-ov prijedlog i izašla je na slobodu.


Državna inspektorica Biserka Gregorović (58), voditeljica pisarnice u riječkom Državnom inspektoratu Nevia Mišćak (53), Željka Marković i još tri osobe koje se od početka postupka brane sa slobode osumnjičene su za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje mita, te protuzakonito posredovanje. Marković je konkretno osumnjičena da je omogućila da se na licitaciji za davanje u zakup gradskog poslovnog prostora kao jedini zainteresirani natjecatelj javi Gregorović, od koje je na poklon dobila zlatni nakit nakon što je s kćerkom osumnjičene Gregorović zaključen ugovor o zakupu poslovnog prostora. Također, i da je Marković od riječkog umjetnika Klasa Grdića dobila dvije umjetničke slike kojemu je obećala da će mu Grad Rijeka izvršiti adaptaciju i sanaciju postojećeg poslovnog prostora, najavila kada će biti raspisan natječaj i omogućila razgledavanje dvaju prostora.


Osumnjičene Gregorović i Mišćak su i dalje u istražnom zatvoru, a do kada će u njemu ostati, trebalo bi biti poznato narednih dana.