Strojovođa poginuo, pomoćnik izvan životne opasnosti

Prvi donosimo fotografije očevida željezničke nesreće u Gorskom kotaru

Šarlota Brnčić

Sraz lokomotive i kamenja pred tunelom Kupjak bio je navodno toliko jak da je strojovođa ispao iz lokomotive i ostao priklješten, a lokomotiva se zaustavila duboko u tunelu



ZALESINA Strojovođa D.D. (44) iz Rijeke je poginuo, a njegov pomoćnik M.O. (23) iz Vinkovaca lakše je ozlijeđen u stravičnoj željezničkoj nesreći koja se dogodila u četvrtak navečer između Skrada i Zalesine kada je teretni vlak naletio na odron ispred tunela Kupjak i izletio iz tračnica. 


Prema riječima predsjednika Uprave Hrvatskih željeznica Zlatka Rogoše koji je stigao na mjesto tragedije, vlak je iz smjera Zagreba prema Rijeci prevozio kontejnere s limom. Pred tunelom Kupjak lokomotiva je udarila u odron i izgubila putanju. Čini se da je udarac bio s lijeve strane, točno tamo gdje se nalazio strojovođa.


Takvu priču potvrdio je i načelnik Policijske postaje Delnice Marko Puškarić, navodeći da se nesreća dogodila oko 18 sati. 




Strojovođu i njegovog pomoćnika pronašli su njihovi kolege koji su se zabrinuli kada vlak nije stizao na željeznički kolodvor Zalesina, a nisu s njima mogli stupiti u kontakt ni radio vezom. Zato su krenuli u potragu i trebalo im je gotovo sat vremena dok nisu stigli do mjesta nesreće gdje ih je zatekao stravičan prizor: strojovođi više nije bilo pomoći, a njegov pomoćnik bio je u velikom šoku pa su s njim krenuli natrag do kolodvora gdje ih je već čekala ekipa hitne pomoći. 



U tijeku je očevid na mjestu sinoćnje željezničke nesreće kod Zalesine u kojoj je poginuo strojovođa teretnog vlaka i ozlijeđen je njegov pomoćnik, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica, u kojima očekuju da će se promet normalizirati tijekom dana.Ozlijeđeni pomoćnik strojovođe nalazi se u bolnici u Rijeci i izvan životne opasnosti je. Zbog nesreće, promet na dionici između Delnica i Skrada  teče autobusima. Jutarnji vlakovi kasne od 15 do 30 minuta.