Zagrebački poduzetnik umalo otet na parkingu u Vrbiku

Propala otmica zeta odvjetnika Hanžekovića

Ana Raić Knežević

Krešimir Čorak se od trojice  naoružanih otmičara, koji su ga ščepali dok je prilazio svom autu na Kninskom trgu, spasio povicima što su probudili susjede i otjerali napadače

ZAGREB Krešimir Čorak, zet poznatog zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića, umalo je prošle noći bio žrtva trojice otmičara koji su ga zaskočili na Kninskom trgu u zagrebačkom naselju Vrbik. Kako doznajemo, Čorak je nešto iza ponoći tamo prilazio svom parkiranom automobilu.

Iznenada su se iz mraka kraj njega stvorila trojica nepoznatih muškaraca. Kako su bilo naoružani vatrenim oružjem Čorak se u prvom trenutku prestrašio, pa su ga neznanci ščepali. Pokušali su ga odvući do automobila kojim su se dovezli do Kninskog trga u očito pomno planiranom prepadu.


No, Čorak se uspio pribrati nakon prvog zaprepaštenja i počeo otimati i dozivati u pomoć. Njegove povike čuli su stanari okolnih zgrada pa su se na prozorima redom počela paliti svjetla. Uplašeni da bi mogli biti razotkriveni, otmičari su ostavili svoju žrtvu te se dali u bijeg.


Budući da je netko od građana pozvao i policiju uskoro je organizirana opsežna potraga, no sumnjivci su upjeli pobjeći.