Krvavi obračun u Vrbovskom

Pio s bratom po kafićima pa ga dvaput ubo nožem

Marinko Krmpotić

Ranjeni Mihael Panijan (21) smješten je u ogulinsku bolnicu, ali nije u životnoj opasnosti.  Napadač, njegov 17-godišnji brat, priveden sucu  pod sumnjom za pokušaj ubojstva



VRBOVSKO Svega nekoliko dana nakon što je u Liču brat pokušao ubiti brata, u noći na nedjelju se u Gorskom kotaru dogodio novi sličan slučaj, ovog puta u Vrbovskom. 


Akteri krvavog sukoba, što se dogodio sat nakon ponoći, u obiteljskoj  kući u Vrbovskom (Radnička 28),  braća su u dobi od 17 i 21 godinu. Izbila je svađa među braćom, a kulminacija sukoba uslijedila je kada je   mlađi brat S. P. nožem nasrnuo na starijeg, Mihaela Panijana, i zadao mu dvije ubodne rane nožem. Ranjeni je prevezen u ogulinsku bolnicu, a premda su ozljede teške, mladić je izvan životne opasnosti. 


Maloljetni napadač, koji će za desetak dana napuniti 18 godina, priveden je u policijsku postaju Vrbovsko na kriminalističku obradu, a u nedjelju je oko 17 sati priveden je na ispitivanja istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu Mladenu Kosijeru. U međuvremenu je s tužiteljstvom dogovoreno da će se napad nožem okvalificirati kao pokušaj ubojstva.




Obračun hladnim oružjem zbio se, navodno, nakon što su braća nakon obilaska kafića u Vrbovskom došla kući te se posvađala. Pretpostavlja se da je sukobu najvjerojatnije kumovao alkohol koji su braća konzumirala slaveći, navodno, maturu. Događaj je šokirao građane Vrbovskog jer je riječ o mladićima koji nisu bili problematični, ne spominju se incidenti vezani za njih, a dolaze iz mirne i ugledne obitelji.