Nema dokaza

Glavni državni inspektor Kruno Kovačević pušten iz pritvora

Ana Raić Knežević

Čeka se još i odluka Vlade o njegovom ostanku na funkciji što ju je do sada obnašao



ZAGREB Glavni državni inspektor Kruno Kovačević pušten je u petak kasno navečer na slobodu nakon višesatnog policijskog ispitivanja. Kako smo pisali, priveden je nakon što ga je 34-godišnja ljubavnica prijavila za prijetnje i nasilničko ponašanje. Detalje navodnog Kovačevićevog zlostavljanja najprije je iznijela u medije, nakon čega ju je policija pozvala na razgovor. Odlučila je tada i službeno podnijeti prijavu, te je Kovačević ubrzo uhićen. 


Doznajemo da je tijekom kriminalističkog istraživanja ispitano gotovo 20 svjedoka, no niti jedan od njih za sada nije potvrdio da je Kovačević psihički i fizički maltretirao svoju suradnicu s kojom je bio u vanbračnoj vezi.  Policija je tijekom rasvjetljavanja ovog gnusnog slučaja pretražila i dom glavnog državnog inspektora, kako bi se provjerilo ne skriva li možda neko oružje kojim bi mogao nauditi 34-godišnjakinji kojoj je prijetio. 


Ona je, u međuvremenu, istražiteljima predala i liječničku dokumentaciju. Radilo se o otpusnim pismima što ih je dobila u nekoliko navrata u različitim bolnicama u kojima je morala potražiti pomoć nakon što joj je Kovačević navodno nanio ozlijede. Sve te dokumente tijekom kriminalističkog istraživanja pregledao je i sudsko-medicinski vještak, koji, međutim, nije mogao potvrditi da su opisane ozlijede nanijete baš na onaj način na koji je Kovačevićeva ljubavnica opisala u prijavi što ju je protiv njega podnijela. 




Na kraju su policijski inspektori u Ravnateljstvu policije zaključili kako nemaju dovoljno dokaza da protiv Kovačevića podnesu kaznenu prijavu, te da ga s njom privedu na sud. Pušten je oko 22 sata, a sve što se tijekom kriminalističkog istraživanja doznalo proslijeđeno je nadležnom Državnom odvjetništvu. Sada su tužitelji na potezu da odluče hoće li protiv glavnog državnog inspektora pokrenuti postupak. 


Čeka se još i odluka Vlade o njegovom ostanku na funkciji što ju je do sada obnašao.