Starlete za 1.000 eura u krevet s poslovnjacima

Domaće zvijezde u seks industriji: Uhićen organizator elitne prostitucije u Hrvatskoj

Ana Raić Knežević

Među djevojkama koje su slane klijentima na zabave i u hotele diljem Hrvatske su i manekenke i pjevačice u usponu, za koje se već duže vrijeme sumnja čime se bave



ZAGREB “Kada bi neki poslovni čovjek poželio pratnju zgodne djevojke ili pak seksualne usluge pronalazili smo mu pratilju među našim »zvijezdama«. Za to se plaćalo, ovisno o tipu usluge, od 300 do 1.000 eura.”


Priznao je to u svojoj obrani što ju je nakon uhićenja iznosio nekoliko sati osumnjičeni organizator elitne prostitucije u Hrvatskoj. Uz njega je u ruke policiji pala i njegova suradnica, koja je u posljednja dva mjeseca u dva navrata djevojke iz domaćeg »celebrity« društva upućivala klijentima zainteresiranima za elitnu prostituciju.


Rezultat je ovo opsežne policijske akcije kojom se konačno počelo raskrinkavati koje se sve djevojke iz domaćeg »zabavnog svijeta« bave »najstarijim zanatom«. Kaznena prijava što je protiv osumnjičenih podnijeta tereti ih za organizaciju prostitucije, a neke od djevojaka koje su za njih radile u finišu operacije ispitane su kao svjedoci.





O prostituciji među našim celebrityjima se u domaćoj javnosti već duže vrijeme glasno šuška, pogotovo nakon što su Simona Šajn i njezin bivši suprug Ante Gotovac u medijima optužili neke manekenke da se prostituiraju. Je li upravo Simonin iskaz bio ključan za razbijanje ovog najnovijeg lanca prostitucije nije nam službeno potvrđeno



Doznajemo kako su među njima samozvane starlete, poluuspješne manekenke i navodne pjevačice u usponu, za koje se već duže vrijeme sumnja da nakon druženja s poslovnim ljudima na raznim zabavama završavaju i u njihovim krevetima.


Ova akcija za sada je rezultirala uhićenjem dvoje »svodnika«, koji su s djevojkama dijelili pozamašnu zaradu. Na pozive klijenata slali su im djevojke u razne stanove, ali i hotele diljem Hrvatske.


U kojim su točno gradovima te kojim hotelima djevojke pružale seksualne usluge za sada nam nije potvrđeno. U svakom slučaju većina njih će sasvim sigurno biti prekršajno prijavljena zbog odavanja prostituciji, dok bi protiv dvoje organizatora trebale svjedočiti u nastavku istrage.


Tada će na površinu možda isplivati i imena klijenata dubokog džepa koji su si mogli priuštiti seksualno druženje s »hrvatskim starletama«.