Gostovanje kod Vukovarki

Riječke odbojkašice korak do naslova prvakinja Hrvatske

Marko Babić

Bilo bi lijepo pobijediti u Vukovaru i otvoriti si širom put prema naslovu. Moramo poboljšati prijem jer onda ćemo biti puno opasniji i sve će ići puno lakše – kaže Iva



RIJEKA Odbojkašice »Rijeke« večeras će na gostovanju kod »Vukovara« odigrati drugi čin finalne serije za prvaka (Sportska TV, 20.15 sati). Riječanke su u subotu na domaćem parketu stekle početnu prednost i važnu dozu samopouzdanja pred utakmicu na vrućem parketu u školskoj dvorani u Vukovaru gdje je domaćin samo jednom izgubio ove sezone.


Inače, prije dvije sezone u finalu doigravanja »Rijeka« je protiv »Vukovara« osvojila naslov, a druga utakmica u Vukovaru bila je pravi »triler« u pet setova u kojem su na kraju slavile izabranice Igora Lovrinova.


– Maksimalno idemo u tu utakmicu, bilo bi lijepo pobijediti na gostujućem terenu i otvoriti si širom put prema naslovu prvaka. Onda bismo imale dvije meč lopte, dvije prilike da na domaćem terenu zaključimo priču – istaknula je Iva Zdrilić.


Prijem ključ




Prva utakmica u Rijeci nije otkrila ništa spektakularno, jednom kada su Riječanke stabilizirale igru na prijemu, koja je oscilirala s obje strane, put ka pobjedi bio je širom otvoren. Prijem je uvijek ključ uspjeha, posebice u ovakvim utakmicama u kojima su ekipe kvalitetom podjednake.


– Prva utakmica baš nije bila pretjerano gledljiva. »Vukovar« nas je možda malo i podcijenio zbog Kupa. Prijem je s obje strane bio loš, moramo ga poboljšati jer onda smo puno opasnije u napadu, puno lakše dolazimo do poena i sve to ide puno življe. Ana Starčević je bila najopasnija na servisu i ovoga će puta biti najjača karika, ali nije to ništa protiv čega se ne može igrati – dodala je Iva.


Primačka linija »Rijeke« ima i dodatan motiv, Magda Maras zaključila bi povratničku sezonu trofejem, libero Paola Došen bi stigla do 11. trofeja u karijeri i tako se izjednačila s Ivanom Miloš koja je trenutno najtrofejnija riječka odbojkašica. Iva, koja je prije početka sezone stigla iz »Grobničana«, sanja pak prvi naslov u karijeri.


Podrška navijača


– Zaželila sam se trofeja, ovo mi je šesta sezona u Prvoj ligi. Bilo bi jako slatko uzeti taj trofej, ali ne smijemo ništa unaprijed planirati niti se veseliti – ustvrdila je napadačica »Rijeke«.


U prvoj utakmici u Rijeci Vukovarke su imale potporu dvadesetak glasnih navijača.


– Slična je priča kao u Vinkovcima, samo što je ovdje publika još žešća. Vole odbojku čemu svjedoči i činjenica da su Vukovarke u Rijeci imale skupinu navijača tako da će vjerojatno biti vatrena atmosfera. Igramo u posljednje vrijeme u istoj postavi. Umor je prisutan, ali to se ni ne osjeti kada izađemo na parket i kada počne utakmica – zaključila je Iva Zdrilić.