Splićani ojačani za lijevi bok

Josip Barišić prvo pojačanje za Hajduk

Toni Bilić



SPLIT - Josip Barišić 27-godišnji lijevi  bočni iz Širokog Brijega potpisao je 3,5 godišnji ugovor s Hajdukom. U dosadašnjoj karijeri igrao je za Zagreb, Posušje i Široki Brijeg, a debitirao je u prijateljskom susretu za reprezentaciju BiH protiv Poljske, kada mu je izbornik Safet Sušić pružio priliku da zaigra posljednjih petnaestak minuta. Predstavljen je u petak navečer na Poljudu.


– Zadovoljan sam, jer sam došao u europski Hajduk i vjerujem da ću opravdati povjerenje stručnog stožera. Svjestan sam da me čeka težak posao da nadomjestim odlazak reprezentativca Ivana Strinića. Na turniru u Gabeli, još kao član Širokog Brijega, čuvao sam Dinamovog bočnog Šime Vrsaljka, kojeg navodno Arsenal želi dovesti u svoje redove i platiti 15 milijuna eura. Ako ostane u modrom dresu, mislim da se neće naigrati pored mene u dvoboju Hajduka i Dinama, samouvjeren je Josip Barišić.


Na Poljudu za sada nisu  otkrili uvjete transefra mladog nogometaša, no on je prvo novo lice koje je u zimskom prijelaznom roku stiglo u Hajduk. Do kraja zimskog prijelaznog roka koji završava 31. siječnja u ponoć, čelnici kluba pokušat će dovesti još nekoliko igrača prije svega napadača. U kombinaciji je  napadač “Skopja” Hristijan Kirovski koji je u prvom dijelu prvenstva na 16 utakmica dao 10 golova.