Cirkus zvan "hrvatski nogomet" se nastavlja

Herjavec smijenjen s mjesta tajnika Udruge prvoligaša

Ivana Vaupotić

Za njegov ostanak izjasnili su se klubovi skloni Štimcu odnosno »Hajduk«, »Zadar«, »Šibenik« i »Cibalia«, dok su »Karlovac«  i »Varaždin« ostali suzdržani, a »Rijeka« nije imala svog predstavnika. Svi ostali digli su ruku protiv Herjavca

ZAGREB Sa devet glasova za, dva suzdržana i četiri protiv Skupština Udruge profesionalnih klubova Prve HNL ovog je ponedjeljka na svojoj redovnoj sjednici opozvala svog tajnika Nevenka Herjavca. – To smo napravili zato što je Herjavec prekršio svoje ovlasti. U najkraćem mogućem roku pronaći ćemo odvjetnički ured koji će nam pomoći pri rješavanju njegovog pravnog statusa – objasnio je predsjednik Udruge Robert Markulin na press konferenciji održanoj nakon sjednice, dodavši da će do daljnjega v.d. tajnika biti Neven Šprajcer. 

Tijekom studenog i prosinca prošle godine, za vrijeme trajanja predizborne kampanje za predsjednika HNS-a Herjavec se otvoreno svrstao na stranu Igora Štimca. 


– Moj grijeh je što sam hrvatsku javnost ispravno izvijestio o događajima na 40. sjednici Skupštine Udruge, gdje je osam delegata bilo za Štimca, a osam za Markovića. To je najveća zamjerka na moj račun. Smatram da sam ispravno postupio. S Udrugom imam ugovor do 2013. godine, a pravna služba će vidjeti kako ćemo napraviti raskid – rekao je Herjavec koji je sjednicu napustio čim je smijenjen. 


Za njegov ostanak izjasnili su se klubovi skloni Štimcu odnosno »Hajduk«, »Zadar«, »Šibenik« i »Cibalia«, dok su »Karlovac«  i »Varaždin« ostali suzdržani, a »Rijeka« nije imala svog predstavnika. Svi ostali digli su ruku protiv Herjavca.




Nakon sporne 40. sjednice Markulin je organizirao telefonsko izjašnjavanje klubova, koje je iznjedrilo devet glasova, odnosno potrebnu većinu za davanje podrške Markoviću na Izbornoj skupštini HNS-a. U međuvremenu je Herjavec otvorio bolovanje, a istodobno je iz Zadra i Sesveta klubovima slao faksove u kojima je tvrdio da je telefonsko izjašnjavanje nelegalno.


– Cirkus se nastavlja. Ovo je sramota! Ispada da možeš raditi što hoćeš kad imaš glas više i pečat – zaključio je predstavnik »Zadra« Reno Sinovčić.