Dodjela nagrada

Festival malih scena: “Kiklopu” nagrada žirija, “Odisej” izbor publike

Svjetlana Hribar

Žiri "Novoga lista" u sastavu Svjetlana Hribar, Ivana Kocijan i Miljenko Marin odlučio je tradicionalnu nagradu "Mediteran" za najbolje glumačko ostvarenje festivala dodijeliti Damiru Orliću i Draženu Mikuliću za uloge u predstavi "Život lude"



RIJEKA Izvedbom mađarske predstave »Čovjek – kocka« i srpske »Drama o Mirjani i ovima oko nje«, te dodjelom nagrada u nedjelju je u Rijeci završio 18. Međunarodni festival malih scena.


Tročlani žiri u kojem su bili glumica Zoja Odak, glumac Voja Brajović i teatrolog Darko Gašparović dodijelio je Nagradu »Veljko Maričić« za najbolju predstavu u cjelini predstavi Kiklop, Scene Gorica iz Velike Gorice.


Nagradu »Anđelko Štimac« za najbolju režiju dobio je Viktor Bodo, za režiju predstave »Bacač kocke«, budimpeštanskog teatra.




Glumačke nagrade koje nose ime Veljka Maričića dobili su: za najbolju mušku ulogu Nikola Ristanovski, za ulogu Leonea u »Glembajevima« a za najbolju žensku ulogu Mirjana Karanović za ulogu Mirjane u predstavi »Drama o Mirjani i ovima oko nje«; za najbolje mlade glumice proglašene su Jelena Lopatić (Život lude) i Jelena Petrović (Drama o Mirjani i ovima oko nje) , a za najbolju epizodnu ulogu nagrađeni su Svetozar Cvetković Silberbrandt u »Glembajevima« i dvije glumice Edita Karađole ( Život lude) i Branka Petrić (Drama o Mirjani i ovima oko nje)


Festivalska publika koja je glasala svake večeri, dodijelila je nagradu »Dalibor Foretić« predstavi »Odisej« londonskog kazališta Theatre ad Infinitum redatelja Nira Paldija u izvedbi Georgea Manna, ocijenivši je s 9.91.


Žiri »Novoga lista« u sastavu Svjetlana Hribar, Ivana Kocijan i Miljenko Marin odlučio je tradicionalnu nagradu »Mediteran« za najbolje glumačko ostvarenje festivala dodijeliti Damiru Orliću i Draženu Mikuliću za uloge u predstavi »Život lude«