Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
18. veljače 2020.
Projekt Radar

CTK Rijeka završio prvi ciklus osposobljavanja nezaposlenih za voditelje EU projekata

Foto CTK Rijeka
Foto CTK Rijeka
Autor:
Objavljeno: 11. lipanj 2019. u 17:11 2019-06-11T17:11:47+02:00

Upisi u drugi ciklus, namijenjen 16 dugotrajno nezaposlenih osoba srednje stručne spreme za osposobljavanje za Projektnog asistenta, bit će otvoreni na jesen

RIJEKA Danas je u prostoru Centra tehničke kulture Rijeka održan Meet Up u sklopu projekta Radar te je time i službeno zaključen prvi ciklus intenzivnog osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba za voditelje izrade i provedbe EU projekata.

Šesnaest polaznika s područja Primorsko-goranske županije je sudjelovalo u tromjesečnoj intenzivnoj edukaciji koja je trajala od ožujka do početka lipnja ove godine. Svih 16 polaznika uspješno je položilo ispit te je dobilo uvjerenje o usavršavanju koje će im biti upisano u radnu knjižicu.

Na današnjem Meet Up-u, neformalnom susretu s deset potencijalnih poslodavaca, nakon kratke prezentacije europskog projekta Radar, polaznici su imali priliku sudjelovati u 1 na 1 sastancima između polaznika i poslodavaca na kojima su razgovarali o mogućnostima suradnje i stjecanja praktičnog iskustva. Atmosfera je bila ugodna i živa, polaznici su imali puno toga za ispričati.

Radar je besplatan program intenzivnog osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba za voditelje izrade i provedbe EU projekata koji je 16 dugotrajno nezaposlenih osoba društveno-humanističkog usmjerenja iz Primorsko-goranske županije više i visoke stručne spreme educirao za projektni menadžment.

Polaznici su ovom edukacijom stekli vještine upravljanja projektnim ciklusom i vještine sudjelovanja u pripremi i izradi projektnog prijedloga te implementaciji projektnih aktivnosti, kroz kombinaciju verificirane i neformalne edukacije.

Uz verificirani program edukacije, polaznici su sudjelovali i u poslovno-organizacijskim radionicama za projektni menadžment, u komunikacijsko-motivacijskim radionicama, u radionicama poslovnog engleskog jezika te u informatičkim radionicama pa su po uspješnom polaganju završnog ispita stekli i međunarodno priznatu Europsku računalnu diplomu (ECDL).

Upisi u drugi ciklus, namijenjen 16 dugotrajno nezaposlenih osoba srednje stručne spreme za osposobljavanje za Projektnog asistenta, bit će otvoreni na jesen. Projektom Radar želi se povećati mogućnost za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Primorsko-goranske županije obrazujući ih za upravljanje i administraciju europskih projekata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.