Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
24. siječnja 2020.
Digitalizacija

Volkswagen ulaže milijarde u nove projekte. Jedan od njih je i - dijeljenje električnih auta

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2018. u 8:32 2018-08-24T08:32:07+02:00

 Njemački automobilski div Volkswagen (VW) planira uložiti 3,5 milijardi eura u umrežavanje automobila u sklopu digitalne ofenzive kojom se želi aktivno uključiti u temeljito preoblikovanje automobilske industrije, potaknuto elektroničkom mobilnošću i digitalizacijom.

Planirana ulaganja bit će raspoređena na razdoblje do 2025. godine a poduprijet će digitalnu ponudu i usluge, za koje se očekuje da će generirati visoke prihode u budućnosti.

U tom kontekstu u VW-u planiraju i suradnju s drugim tvrtkama i preuzimanja koja bi im trebala osigurati pristup potrebnom softverskom know-howu.

»Da bismo se uspješno nosili s tim trendom, moramo u određenoj mjeri izmijeniti temeljni koncept automobila«, kazao je čelnik odjela za strategiju upravljanja brendovima Michael Jost.

Planiraju i pokretanje novog podbrenda »We Share«, koji će klijentima nuditi mogućnost dijeljenja elektroničkih automobila.

»We Share« trebao bi biti lansiran u drugom tromjesečju iduće godine u Berlinu, a obuhvaćat će flotu od 1.500 automobila modela e-Golf te u sljedećoj fazi i 500 automobila malog obiteljskog automobila e-Upa.

Inicijativa će potom biti proširena i na druge velike njemačke gradove te u sljedećoj fazi i na druga europska tržišta. Od 2020. godine obuhvatit će i odabrane gradove u SAD-u i Kanadi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.