Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
7. prosinca 2019.
Policija potvrdila

Umrla i peta žrtva napada u Strasbourgu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 16. prosinac 2018. u 22:08 2018-12-16T22:08:42+01:00

 Peta žrtva napada u Strasbourgu koji je u utorak navečer počinio Cherif Chekatt umrla je u nedjelju, doznaje se od mjesne policije.
Pariško državno odvjetništvo je u nedjelju navečer potvrdilo smrt žrtve koja je bila poljski državljanin.
U napadu u Strasbourgu ranjeno je jedanaest ljudi, među kojima su neki još u teškom stanju.
»Upravo nas je napustio moj brat Barto Pedro Orent-Niedzielski. Zahvaljuje vam na ljubavi i snazi koje ste mu pružali«, napisao je na Facebooku brat tog stanovnika Strasbourga kojemu je bilo 36 godina a rođen je u Katowicama u Poljskoj.

U društvu Talijana Antonia Megalizzija (28) koji je umro u petak i drugih prijatelja stajao je ispred bara »Les Savons d'Helene«. Po riječima njegove obitelji, pokušali su spriječiti Chekatta da uđe u bar.
»Bio je aktivan u umjetničkim i dobrotvornim udrugama« i »uvijek je bio nasmijan, otvoren prema drugima i raspoložen za razgovor«, rekao je njegov nekadašnji školski kolega.
U utorak navečer Cherif Chekatt je ušao u povijesno središte Strasbourga naoružan pištoljem i nožem te napao prolaznike na nekoliko mjesta u gradu, nakon čega je uspio pobjeći. Nakon 48 sati potrage policija ga je ubila u četvrtak navečer u četvrti Neudorfu, južno od središta grada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.