Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
15. listopada 2019.
Novi problemi

Uber u Londonu od kraja mjeseca ostaje bez dozvole za rad

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 22. rujan 2017. u 13:58 2017-09-22T13:58:28+02:00

Uberov pristup i ponašanje pokazuju nedostatak korporativne odgovornosti u odnosu na niz pitanja koja imaju potencijalne implikacije na javnu sigurnost«, stoji u objavi regulatora Transport for London 

Londonski regulator prijevoza ukinuo je Uberu dozvolu za rad od kraja ovog mjeseca, čime je pogođeno više od 40 tisuća vozača i tržište oglašavanja prijevoza.

»Uberov pristup i ponašanje pokazuju nedostatak korporativne odgovornosti u odnosu na niz pitanja koja imaju potencijalne implikacije na javnu sigurnost«, stoji u objavi regulatora Transport for London (TfL).

Uber, koji ima pravo žalbe na tu odluku u roku od 21 dan, zasad je nije želio komentirati. Nije jasno hoće li ta kompanija za posredovanje u uslugama prijevoza moći poslovati u listopadu, odnosno u razdoblju dok se razmatra potencijalna žalba.

Uber se u Londonu zbog svojih uvjeta rada suočio s negativnim kritikama sindikata, parlamentarnih zastupnika i tradicionalnih vozača taksija.

Američka tehnološka kompanija u proteklih nekoliko mjeseci pretrpjela je niz afera, uključujući i optužbe za seksizam i uznemiravanje zaposlenika, a uslijed pritiska dioničara odstupio je suosnivač i izvršni direktor Travis Kalanick.

Uber je bio prisiljen blokirati rad svoje mobilne aplikacije u nekoliko zemalja, uključujući Dansku i Mađarsku, dok se u prijeporu s regulatorima nalazi u više američkih saveznih država te zemljama širom svijeta.

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan izjavio je da podržava odluku prijevozničkog regulatora. »Sve tvrtke u Londonu moraju poslovati prema pravilima i pridržavati se visokih standarda koje očekujemo, posebice kada je u pitanju sigurnost korisnika. Bilo bi pogrešno da je TfL produžio licencu Uberu ako postoji išta što bi moglo predstavljati prijetnju sigurnosti stanovnika Londona«, naglasio je Khan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.