Neočekivan ulov

U doniranoj pošiljci banana za zatvor policajci otkrili 540 paketa kokaina

P. N.

Izvor Facebook

Izvor Facebook

Američki su se policajci nemalo iznenadili kada su u regularnoj pošiljci doniranih banana za zatvor otkrili 540 paketa kokaina u vrijednosti većoj od 17 milijuna dolara.



Katkad su potrebne godine istrage, a katkad samo trenutak dobre stare intuicije da policijske snage otkriju lanac droge.


Na sreću dvojice američkih policajaca iz Texasa upravo je drugi scenarij bio slučaj kada je na adresu teksaškog odjela za kriminalno pravo stigla pošiljka dviju paleta banana, spremljenih u 45 kutija, koje su zbog zrelosti voća donirane zatvoru od strane Američkih luka u Freeportu.


Prilikom preuzimanja paleta, dvojica narednika na dužnosti primijetila su da nešto nije u redu jer se jedna kutija činila drugačijom od druge, objašnjavaju na svojoj službenoj Facebook stranici teksaškog odjela za kriminalno pravo.




Službenici su otvorili pošiljke i unutra pronašli banane, a ispod banana još banana te na dnu – pakete bijelog praha. Momentalno su pozvali nadređene vlasti, a oni su ubrzo ustvrdili da je riječ bijeli prah kokain.


Nakon što su ispraznili i pregledali sve kutije banana, u konačnici je pronađen odličan ulov.


– S instinktom da nešto nije u redu, naši su dečki pronašli 540 paketa kokaina čija se vrijednost procjenjuje na 17 820 000 dolara. Kakav ulov dečkiju u sivom! – ponosno su zaključili na svojoj Facebook stranici teksaški policajci.


Daljnji tijek istrage još uvijek nije poznat, a nalazi se u rukama snaga specijaliziranih za droge i graničnu zaštitu.