Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Zamjenjuje je dvojnica?

Trump odbacio teorije urote o 'lažnoj Melaniji'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 13. ožujak 2019. u 18:20 2019-03-13T18:20:18+01:00

»Fake News (lažne vijesti) 'fotšopirali' su Melanijine fotografije i proširili teoriju urote da to nije moja supruga nego njezina dvojnica u Alabami i drugdje«, napisao je američki predsjednik

WASHINGTON Američki predsjednik Donald Tump oštro je u srijedu opovrgnuo teorije da prvu damu Melaniju Trump na nekim službenim putovanjima zamjenjuje njezina »dvojnica«.

Riječ je o staroj teoriji aktualiziranoj ovaj tjedan na društvenim mrežama pošto je predsjednički par u petak posjetio Alabamu, južnu američku saveznu državu poharanu smrtonosnim tornadima.

»Fake News (lažne vijesti) 'fotšopirale' su Melanijine fotografije i proširili teoriju urote da to nije moja supruga nego njezina dvojnica u Alabami i drugdje«, napisao je američki predsjednik.

Nije naveo koga to on stavlja u kategoriju »Fake News«, a riječ je o terminu koji sam često rabi.

»Svakog dana sve su luđi«, dodao je predsjednik.

Već u ponedjeljak Stephanie Grisham, glasnogovornica gospođe Trump, razljutila se što neki šire takve lažne glasine i to u jeku tragedije.

»Sramota«, napisala je na Twitteru Grisham.

Donald Trump, dok je bio kralj nekretnina u New Yorku, sam je godina podržavao teoriju urote prema kojoj bivši američki predsjednik Barack Obame, prvi crnac na toj dužnosti, nije rođen na američkom tlu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.