Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Hanoi

Trump: 'Ako se moj prijatelj Kim odluči za denuklearizaciju, S. Koreja ima fantastičnu budućnost'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 27. veljača 2019. u 6:48 2019-02-27T06:48:19+01:00

Istaknuvši da izolirana zemlja koja je trenutačno na udaru niza međunarodnih sankcija ima »fantastičan« potencijal, rekao je da njegov »prijatelj«, kako je nazvao Kim Jong-una, ima »priliku kakva se rijetko pruža«

Američki predsjednik Donald Trump predvidio je u srijedu Sjevernoj Koreji »fantastičnu« budućnost ako se njegov »prijatelj« Kim Jong-un opredijeli za denuklearizaciju.

»Vijetnam se razvija kao malo koja zemlja u svijetu. I Sjeverna Koreja će – i to veoma brzo – ako se odluči za denuklearizaciju«, objavio je Trump na Twitteru nekoliko sati prije susreta u Hanoju sa sjevernokorejskim čelnikom.

Istaknuvši da izolirana zemlja koja je trenutačno na udaru niza međunarodnih sankcija ima »fantastičan« potencijal, rekao je da njegov »prijatelj«, kako je nazvao Kim Jong-una, ima »priliku kakva se rijetko pruža«.

»Uskoro ćemo doznati. Jako zanimljivo!«, zaključio je stanar Bijele kuće.

Dvojica čelnika se trebaju sastati u četiri oka u srijedu navečer, nakon čega je predviđena večera na kojoj će biti i njihovi savjetnici. U četvrtak se trebaju ponovo sastati.

Na njihovu prvom susretu na vrhu u Singapuru u lipnju Kim Jong-un je obećao da će »raditi na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka«. No ta nejasna formulacija i izostanak konkretnog pomaka zadnjih mjeseci potaknuli su sumnju u mnogih promatrača.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.