Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
18. studenoga 2019.
Avionska nesreća

Tragedija u glavnom gradu: Poginulo 257 osoba u padu alžirskog vojnog zrakoplova

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 11. travanj 2018. u 13:49 2018-04-11T13:49:42+02:00

Među žrtvama je, kako javlja britanski BBC, najmanje je 26 pripadnika Fronte Polisario, pokreta koji se bori za neovisnost Zapadne Sahare.

ALŽIR - U padu alžirskog vojnog zrakoplova koji se srušio u srijedu ujutro nakon polijetanja iz zračne luke u glavnome gradu Alžiru poginulo je 257 osoba, uglavnom vojnika i članova njihovih obitelji objavilo je ministarstvo obrane u priopćenju čime je broj žrtava više nego udvostručen u odnosu na prijašnje podatke.

Zrakoplov Iljušin 76 srušio se malo nakon polijetanja iz zračne vojne baze Boufarik nekih 25 kilometara jugozapadno od glavnoga grada.

Žrtve su deset članova posade i 247 putnika "od kojih su većina osobe Alžirske narodne vojske i članovi njihovih obitelji" navodi ministarstvo ne navodeći ima li možda preživjelih.

Prve informacije o padu zrakoplova govorile su o stotinu žrtava.

Zrakoplov je letio u Tindouf na jugozapadu zemlje, objavilo je ministarstvo.

Među žrtvama je, kako javlja britanski BBC, najmanje je 26 pripadnika Fronte Polisario, pokreta koji se bori za neovisnost Zapadne Sahare.

Televizijska snimka pokazuje crni dim pored autoceste i okupljeno mnoštvo u polju pored mjesta pada. Na tlu pored olupine zrakoplova vidi se niz bijelih vreća s ljudskim truplima. Lokalni mediji objavili su da je riječ o transportnom zrakoplovu Iljušinu proizvedenom u Rusiji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.