Rezultati istrage

Taokinju u Sydneyu slučajno ubio zalutali policijski metak

Hina

Reuters

Reuters

Policija je u noći na 16. prosinca upala u kafić u središtu Sydneya, prekinuvši 17-satnu talačku krizu koju je izazvao samozvani šeik Man Haron Monis, koji je ubio voditelja kafića, 34-godišnjeg Torija Johnsona



SYDNEY – Žena ubijena tijekom talačke krize prošlog mjeseca u Sydneyu stradala je od zalutalog metka iz policijskog oružja, koji je ranio još tri taoca, pokazuju rezultati istrage objavljeni u četvrtak.


Kristinu Dawson, 38-godišnju pravnicu, pogodilo je šest policijskih metaka ili komada metaka, od kojih joj je jedan probio arteriju.


»Odmah je izgubila svijest, a ubrzo nakon toga je umrla«, izjavio je Jeremy Gormly, član istražiteljskog tima.




Policija je u noći na 16. prosinca upala u kafić u središtu Sydneya, prekinuvši 17-satnu talačku krizu koju je izazvao samozvani šeik Man Haron Monis, koji je ubio voditelja kafića, 34-godišnjeg Torija Johnsona.


Ubojica je naredio Johnsonu da klekne i onda ga s više hitaca ustrijelio s leđa iz neposredne blizine u potiljak i u tijelo.


Istraga o okolnostima smrti poginulih u talačkoj krizi vodi se usporedo s vladinom istragom o tome kako je Monis uspio doći do oružja i zašto je pušten na uvjetnu slobodu iako je bio optužen za ubojstvo bivše supruge kao i za više od 40 slučajeva seksualnog zlostavljanja.