Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. travnja 2019.
Poziv na suradnju

Talijanski premijer upozorava na rizik britanskoga izlaska iz EU-a

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2013. u 23:38 2013-07-16T23:38:00+02:00

»Uvjeren sam da mi u zemljama Europske unije (podcjenjujemo) opasnost od britanskoga izlaska. Po mojemu mišljenju, taj je rizik golem«, rekao je Enrico Letta poslije govora u Londonu. »Moramo biti veoma oprezni... I moramo pripremiti raspravu o tome kako to spriječiti«, rekao je u odgovoru na pitanje

LONDON – Talijanski premijer Enrico Letta izjavio je u utorak kako postoji »golem rizik« da Britanija u idućih nekoliko godina izađe iz Europske unije, a druge je zemlje pozvao na suradnju kako bi se ta opasnost smanjila.

»Uvjeren sam da mi u zemljama Europske unije (podcjenjujemo) opasnost od britanskoga izlaska. Po mojemu mišljenju, taj je rizik golem«, rekao je Enrico Letta poslije govora u Londonu.
»Moramo biti veoma oprezni... I moramo pripremiti raspravu o tome kako to spriječiti«, rekao je u odgovoru na pitanje.

Britanski premijer David Cameron koji će se u srijedu u Londonu sastati s Lettom, obećao je do kraja 2017. održati referendum o britanskome članstvu u EU-u, ako se njegova konzervativna stranka na izborima 2015. vrati na vlast, a on ostvari neke ustupke u vezi s britanskim odnosima s EU-om.

Ispitivanja pokazuju da su Britanci podijeljeni u vezi s pitanjem ostanka u EU-u: nešto više ih je za izlazak, ali mnogo je neodlučnih.
Lotta je rekao da bi EU bez Britanije bio manje posvećen slobodnome tržištu i manje globalni igrač. Italija će 28-članom Unijom predsjedati u druogj polovici 2014.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Festival samoniklog bilja
KRŠAN, 27. i 28. travnja

Festival samoniklog bilja