Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
8. prosinca 2019.
Priroda je podivljala

video Tajfun Mangkhut pustoši Hong Kong. O njegovoj snazi sve govori snimka ljudi koji se na ulici bore za život

foto: screenshot youtube
foto: screenshot youtube
Autor:
Objavljeno: 16. rujan 2018. u 19:43 2018-09-16T19:43:00+02:00

Mangkhut je već poharao sjever Filipine, gdje je poginulo nekoliko desetak ljudi. Vjetrovi ovog tajfuna u Hong Kongu pušu do 165 kilometara na sat, a kako izgleda naći se na ulici, suočen sa snagom vjetra, najbolje govori ovaj video.

Do uragan Florence pustoši obalni dio Sjedinjenih Američkih Država na potezu Sjeverna Carolina - Južna Karolina, u kineskom Hong Kongu sve pred sobom nosi tajfun Mangkhut, kojeg mediji bilježe kao najjaču oluju u tekućoj godini.

Mangkhut je već poharao sjever Filipine, gdje je poginulo nekoliko desetak ljudi. Vjetrovi ovog tajfuna u Hong Kongu pušu do 195 kilometara na sat, a kako izgleda naći se na ulici Hong Konga najbolje govori ovaj video.

U Hong Kongu do sada je povrijeđeno najmanje stotinu ljudi, a među zastrašujućim snimcima koji stižu iz tog grada mogu se vidjeti i snimke zgrada koje se ljuljaju pod snagom vjetra. 

Lokalni mediji izvještavaju da je ovo najjači tajfun još od tajfuna Hope iz 1979. godine, odnosno da je Mangkhut jači od super-tajfuna Hato, koji je zabilježen prošle godine. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.