Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Šefica prištinskog pregovaračkog tima objavila

Tahiri: Srbija priznala samostalnost Kosova

Foto web
Foto web
Autor:
Objavljeno: 5. rujan 2011. u 16:45 2011-09-05T16:45:57+02:00

Šefica prištinskog tima u dijalogu s Beogradom Edita Tahiri tvrdi da prihvaćanje pečata kosovske carine znači da je »Srbija priznala nezavisnost Kosova«

BEOGRAD Šefica prištinskog tima u dijalogu s Beogradom Edita Tahiri tvrdi da prihvaćanje pečata kosovske carine znači da je »Srbija priznala nezavisnost Kosova«.

Ona je ocijenila, kako prenose srbijanski elektronički mediji, kako  »sporazum o priznavanju carinskih pečata ima veliku važnost, kako u političkom, tako i na ekonomskom području, ali i na području regionalne suradnje«.

Tahiri  smatra da je spomenuti sporazum zapravo recipročno priznavanje između Republike Kosova i Republike Srbije u ovom području« te da su »čuvari« tog sporazuma Europska unija i SAD.

Slovenski dnevnik »Delo«  konstatirao je u ponedjeljak da sporazum o carinskom pečatu »približava Srbiju priznanju Kosova«.

Inače, predsjednici općina sa sjevera Kosova, gdje su Srbi većinsko stanovništvo, priopćili su da ne žele suradnju sa šefom srbijanskog pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislavom Stefanovićem jer su »izgubili povjerenje« u njega zbog štetnog dogovora o carinskom žigu s predstavnicima Prištine u posljednjoj rundi razgovora u Bruxellesu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.